Odluka

Nagrada Fabijan Šovagović po prvi put se neće dodijeliti na Pulskom filmskom festivalu

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Nagrada Fabijan Šovagović po prvi put se neće dodijeliti na Pulskom filmskom festivalu
10.06.2019.
u 22:56
"DHFR već dugo upozorava na nezadovoljavajući odnos Pulskog filmskog festivala prema hrvatskim filmskim autorima, stvaraocima i profesionalcima"
Pogledaj originalni članak

U dogovoru s obitelji Šovagović, Društvo hrvatskih filmskih redatelja donijelo je odluku da se Nagrada "Fabijan Šovagović" ove godine dodijeli na Filmskom festivalu u Vukovaru umjesto u Puli kao svih prijašnjih godina. Ovogodišnja dobitnica Nagrade "Fabijan Šovagović" je hrvatska filmska i kazališna glumica Inge Appelt, objavljeno je danas.

"DHFR već dugo upozorava na nezadovoljavajući odnos Pulskog filmskog festivala prema hrvatskim filmskim autorima, stvaraocima i profesionalcima. Umjesto da bude mjesto okupljanja hrvatskih filmskih profesionalaca, mjesto razmjene i razgovora o problemima, planovima i razvoju hrvatske kinematografije te njezine stručne valorizacije u europskom i svjetskom kontekstu, Pulski filmski festival je, unatoč izdašnom budžetu, slabo organizirana priredba čije vodstvo ne razumije svoju ulogu u životu hrvatskoga filma. Zbog navedenoga je DHFR odlučilo ove godine ne prisustvovati na Pulskom filmskom festivalu. Osim odluke da se Nagrada "Fabijan Šovagović" ne dodijeli na Filmskom festivalu u Puli, Upravni odbor DHFR odlučio je ne sudjelovati ni u radu Festivalskoga vijeća", stoji u priopćenju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BU
busbus59
08:54 11.06.2019.

Sad mogu slobodno dodijeliti nagradu Boris Miletić! Ili Valter brani Pulu Flego!

ZA
zanaše1
10:20 11.06.2019.

Konačnoooo....bravoooo...