9. ZAGREB.KOM

HGZ postao salon suvremene glazbe

Foto: Pixsell
HGZ postao salon suvremene glazbe
17.10.2014.
u 08:40
Nagrada ekipi snova i plejadi suvremenih skladatelja
Pogledaj originalni članak

Contemporary Music Lounge iliti Salon suvremene glazbe naziv je koncerta koji se već tradicionalno svake godine održava usred Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe. Koncert je postao jednom od najposebnijih točaka zbog kojih publika hrli na "Zagreb.kom".

Stari Glazbenjak te večeri bude potpuno preobražen u pravi salon sa stolovima i foteljama, s publikom svih generacija koja pomalo i pijucka u krugu oko umjetnika koji nasred partera sviraju isključivo glazbu posljednjih desetljeća ili godina. Ovacijama su redom bila nagrađena djela plejade skladatelja. A sve to ponajviše zahvaljujući sjajnim glazbenicima koji su i riječju i svirkom publici približili i sa strašću oživili njihova djela.

Festivalsku ekipu snova te su večeri činili violistica Lise Berthaud, pijanistica Lauma Skride, klarinetist Chen Halevi, kontrabasist Matt McDonald te u parovima Stefan Milenković s Edinom Karamazovom i za veliki finale Susanna Yoko Henkel i Petrit Çeku. Večeras je na redu Slavenska noć, a u subotu završna Schubertijada.

>> Od večeras u HGZ-u velika glazbena fešta

>> Elita u HG Z-u Festival koji od velikoga grada čini metropolu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.