dokukino

Film o legendarnoj Mici Trofrtaljki u Dokukinu

Foto: arhiva VL
Film o legendarnoj Mici Trofrtaljki u Dokukinu
27.05.2011.
u 14:21
Program ''Ikone i legende'' odaje počast "Youtube-herojima" našeg doba. Među njima je i Mica Trofrtaljka, legenda jugoslavenske trash-folk scene
Pogledaj originalni članak

Mica Trofrtaljka, legenda jugoslavenske trash-folk scene 70-ih, ima i svoj dokumentarac ''Mica i okolne priče'’. Nakon 13 filmova u kojima je sudjelovala, kao što su ‘'Šuti, bolan, erotika'’ i ‘'Vid’ čune, prava pionirska'’, srpski redatelj Milan Nikodijević posvetio joj je dokumentarni tretman koji se može pogledati od 3. lipnja u Dokukinu Croatia.

U programu nazvanu '‘Ikone i legende'’ odaje se počast  "Youtube-herojima" našeg doba. Bit će prikazan kratki film "Realnosti odjebi!" redatelja Nemanje Vojinovića o srpskom dr. Protiću alias Jaganjcu te petominutna bugarska minijatura Borisa Despodova ‘'Tulibu Dibu Dauchyu'’ o globalnom fenomenu Valentini Hasan koja se na Bugarskom idolu proslavila vlastitim osebujnim prepjevom hita Mariah Cary pod nazivom ‘'Ken Lee'’.

Milice Ostojić, aka Mice Trofrtaljke, trash-ikone sedamdesetih, sjećaju se svi stariji, a uz Eurokrem, Cocktu i Pipi, Mica je bila nezaobilazan dio pop-ikonografije bivše SFRJ. Suknjom skraćenom na tri frtalja i lascivnim tekstovima pjesama, čije ključne riječi počinju slovom k, a nisu ono što mislite (''Predem vunu i kučinu'', ''Drž’ se ćeri čvrstog kursa'', ''Guram, guram'') dosegla je estradne vrhove. Njezin prvi hit ‘'Davorike Dajke'’ cenzorska je komisija proglasila šundom, ali je ipak prodan u nevjerojatnih 400.000 primjeraka.

U ovom konceptualnom filmu koji vizualno priziva film ‘'Zdravi ljudi za razonodu'’ Karpa Godine, Mica govori o svom bogatom životu, prisjećajući se ključnih trenutka u svojoj karijeri. I, naravno, pjeva!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

CH
chemica
15:25 27.05.2011.

Tako će i za tridesetak godina neki \"umjetnik\" napraviti dokumentarac o Avi Karabatić. Jezovita pomisao. Ubijte me odmah!

OB
-obrisani-
15:31 27.05.2011.

hahaha šta je ovo ??? Rubrika kultura ili ? hahaha nemreš vjerovati s čime nas bombardiraju !

Avatar alien79
alien79
15:14 27.05.2011.

Šta je ovo, dosta ove srbadije više