duško ljuština

S Histrionima smo dogovorili da su uvršteni i kada nastupaju

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
S Histrionima smo dogovorili da su uvršteni i kada nastupaju
01.06.2015.
u 08:46
Satiričko kazalište Kerempuh 2015. godine nastupalo je na Gumbekovim danima s čak dvije predstave i nikad nije primilo apsolutno nikakvu naknadu
Pogledaj originalni članak

Žao mi je što Glumačka družina Histrion u 40. godini svojeg postojanja neće sudjelovati na 39. Danima satire Fadila Hadžića s predstavom N. Škrabe „U plavom podrumu". Predstava je stavljena na raspored u ponedjeljak, 15. lipnja 2015. u 20 sati na veliku scenu Satiričkog kazališta Kerempuh, nakon dogovora našeg propagandnog odjela i odjela propagande Histriona.

Sve formalno-pravne stavke su odrađene, predstava je oglašena na svim promomaterijalima i društvenim mrežama Kerempuha te je ugovor pripremljen za potpisivanje s obzirom na to da su preostala tri tjedna do izvedbe. Satiričko kazalište Kerempuh 2015. godine nastupalo je na Gumbekovim danima s čak dvije predstave i nikad nije primilo apsolutno nikakvu naknadu. Nije istina da je D. Lukić imao bilo kakvu primjedbu na to što sam ja želio uvrstiti u festival Histrione i nakon razgovora s Lukićem, koji je gledao predstavu, predstava je uvrštena u program – komentirao je D. Ljuština. 

>> Prvo nam uzmu 40% novca, a sad bi nam dali nagradu grada. Odbit ću je!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IV
IvanXXIII.
09:47 01.06.2015.

Gledajte samo što taj čovjek priča i nije prvi put! On misli (bolje bi bilo reći: drži) po prilici ovako: Kerempuh, gdje je on gazda oduvijek iza sva vremena, proizvede predstavu. To je javno kazalište, i svaki trošak, od toalet papira do glumačkih plaća, pokriven je javnim novcem. Ovo posebno vrijedi za Kerempuh, oduvijek i za sva vremena prefanancirano kazalište, budući da dotacija ovisi o gazdi, koji, oduvijek ui zavijek, bdije na početku i na kraju hranidbenog lanca. I sad Ljuština misli (bolje:drži) da je on velikodušno ustupio svoj proizvod privatnom kazalištu odigravši taj prozvod bez naknade. Pa to je upravo skurilno komično. K tomu, Ljuština se reklamira kao pravnik, odnosno ekonomist. Tako malo svijesti o društveno-ekonomskim uvjetima njegova posla ukazuje na fatalnu razliku između diplome i stvarne naobrazbe.