koncert

Arena gorjela od Rammsteinove žestoke glazbe i pirotehnike

Foto: J. Galović/Pixell
Arena gorjela od Rammsteinove žestoke glazbe i pirotehnike
18.03.2010.
u 23:28
Rammstein je izveo većinu pjesama s posljednjeg albuma, pa čak i baladu 'Frűhling in Paris', kojom su pokazali da mogu kvalitetno i „spustiti loptu“, a da pri tom oduševljenje publike nimalo ne splasne.
Pogledaj originalni članak

Krilatica “Ostale grupe sviraju, Rammstein gori“ pokazala se istinitom na nastupu njemačkih industrial metalaca u zagrebačkoj Areni. Dim i vatra sukljali su na sve strane, grmjelo je i sijevalo – što od zaista spektakularne, u nas na koncertima još nikad viđene pirotehnike, a što od eksplozivnih žestokih rifova i ritmova koji su u naletima dolazili iz smjera pozornice.

Rammstein je izveo većinu pjesama s posljednjeg albuma 'Liebe ist fűr alle da', pa čak i baladu 'Frűhling in Paris', kojom su pokazali da mogu kvalitetno i „spustiti loptu“, a da pri tom oduševljenje publike nimalo ne splasne. Red je došao i na uvriježene koncertne favorite iz ranije karijere, kao što su 'Benzin', 'Kein Lust', 'Sonne' i 'Links-2-3-4'. Evidentno je band još uvijek u naponu snage i uživo funkcionira savršeno, s njemačkom preciznošću i disciplinom kakvu su svi koji poznaju njegov opus s pravom i očekivali.

Posebno je dojmljiva bila i scenografija koja se mijenjala u skladu s atmosferom pojedine pjesme. Jedini minus koncerta bila je neugodna jeka koja se širila ionako ne baš optimalno akustičnom dvoranom, čemu je zacijelo dijelom uzrok i činjenica da je posjet bio nešto manji od očekivanog. Očito je kriza uzela danak i na koncertnoj kulturi metropole, jer još donedavno su sva važnija gostovanja stranih glazbenika u Zagrebu bila unaprijed rasprodana. No, onima koji su odlučili uštedjeti uskrativši si ulaznicu za ovaj sjajni show, zaista treba biti žao.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MO
Morb
10:12 19.03.2010.

I ja sam se puno toga odreko al mi nije zao a i razumijem ljude kaj nisu iz zagreba nije tu samo ulaznica ko nama. Steta jer su propustili nesto stvarno nevjerojatno . Ja sam veliki obozavatelj Rammstein-a pa mozda nisam objektivan al najbolji koncert ikada. Fenomenalan performance , vrhunski show

ML
mladaklada
08:41 19.03.2010.

Osim samog glazbenog doživljaja koji je bio fenomenalan, barem iz fan pita, cijela scenografija i izvedba bili su spektakularni. Ne morate voljeti ovu mjuzu da bi vidjeli spektakl koji predstavlja. Odrekao sam se nekih stvari manje važnih da bi vidio ovo i nije mi žao ni lipe!!! Sakrijte se škrtice, horns up! Skidajte mp3-ce, ali udostojite se otići na live.

DV
dvd
09:06 19.03.2010.

Jebiga iz pule doc u zagreb i karta sa cugom nesto pojest, 800 kn. pa ti vidi...