AKVIZICIJA

Studenac kupio Sonik trgovine

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Sonik trgovine
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Studenac
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Punionica mineralne vode Studenac
08.11.2019.
u 15:21
Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, Studenac će steći 100% udjela Sonika.
Pogledaj originalni članak

Studenac, glavni maloprodajni lanac na Jadranskoj obali postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa zadarskim trgovačkim lancem Sonik koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

– Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve – kazao je predsjednik uprave Studenca Michal Senczuk.

Studenac, koji je nedavno preuzeo i Istarske supermarkete trenutačno ima 507 trgovina, s ciljem povećanja prodajne mreže na 530 njih do kraja godine. Dio je pak poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je u portfelj spremio i Pan-Pek, Intersport, Podravkine mineralne vode Studenac (a i slovensku Radensku).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.