Dijamanti su vječni

Prvo draguljarnica, no u Hrvatskoj bi i proizvodili za EU

Foto: Promo
Prvo draguljarnica, no u Hrvatskoj bi i proizvodili za EU
27.05.2015.
u 22:49
Ruski proizvođač EPL Diamond Group ušao je na naše tržište. Nakon Hrvatske u planu im je i 30 do 40 draguljarnica u ostatku EU
Pogledaj originalni članak

Otvaranjem prve draguljarnice EPL Yakutian Diamonds u zagrebačkom Centru Cvjetni na hrvatsko je tržište ušla EPL Diamond grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima. Zagrebačka draguljarnica 49. je prodajno mjesto u svijetu ovog renomiranog ruskog proizvođača, koji tvrdi kako si njihove dijamante može priuštiti i šira kategorija kupaca jer im cijene počinju već na razini od 800 kuna naviše, ako je riječ o unikatnom nakitu.

Šire se na Jadran

– Otvaranje zagrebačke draguljarnice naš je prvi iskorak prema hrvatskom tržištu, na koje planiramo prebaciti i dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati cijelu mrežu EPL Diamond draguljarnica u EU. Uz potporu predstavništva HGK u Moskvi, ostvarili smo početne kontakte s hrvatskim partnerima te razmatramo najbolje mogućnosti o ovom pitanju. Također, u svojim planovima za Hrvatsku imamo otvaranje draguljarnica na jadranskoj obali. Početni kontakti u tom smjeru već su započeli, a izgledno je da se realiziraju za turističku sezonu 2016. – kazao je vlasnik EPL Diamond grupe Petr Fedorov. Nakon Hrvatske, planirano je širenje na tržište EU i otvaranje 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

Dobra godina

Tvrtka je lani povećala prodaju nakita 20% u odnosu na godinu prije te je u prva tri kvartala 2014. ostvarila prihode od prodaje u vrijednosti većoj od 32 milijuna eura. U istom razdoblju proizvodnja je rasla 15%, s prihodima većim od 17 milijuna eura. Grupacija je inače osnovana 1994. u Republici Sahi (Jakutija) u Rusiji kao Eksperimentalni proizvodni laboratorij za obradu dijamanata. No nakon brzog razvoja popraćenog brojnim priznanjima, 2006. pokreće vlastitu proizvodnju nakita i lanac draguljarnica.

>> Pronađen plavi dijamant koji vrijedi 20 milijuna dolara!

>> Najveći narančasti dijamant prodan za 35,5 milijuna dolara

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.