POZIV CERP-A

Poljaci najizgledniji za kupnju 11,7 posto Luke Rijeka

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
luka rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Luka Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
luka rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
luka Rijeka
17.08.2017.
u 14:07
Najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna ponuđenim paketom dosegnuo bi 32,5% dionica
Pogledaj originalni članak

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je jučer poziv za iskazivanje interesa i davanje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Luke Rijeka. Na prodaju se nudi paket od 1,58 milijuna dionica ili 11,75 posto temeljnog kapitala kompanije. U državnom portfelju ukupno je 36,8 posto dionica, što znači da bi i nakon prodaje ponuđenog paketa država zadržala manjinski kontrolni paket od 25 posto.

Najniža cijena koju bi interesenti morali ponuditi je 49 kuna po dionici. Budući da se prodaju u paketu, za valjanost ponude zainteresirani investitori trebali bi ponuditi najmanje 77,6 milijuna kuna ili nešto više od 10 milijuna eura. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda je 28. kolovoza. Najizglednijim se kandidatom za kupnju smatra drugi po veličini dioničar Luke Rijeka, a to je najveći poljski lučki operater OT Logistic Spolka Akcyjna.

 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
15:23 17.08.2017.

pa niste valjda postali toliko jadni bijedni i siromasni da vam POLJACI kupuju luke. hebo te kad se sjetim kad sam mogo poyebat pola poljske za paket marlbora ili zvaka. ta luka Rijeka je prije 30 godina bila u rangu Amsterdama, roterdama, Hamburga a sad vam nekadsnji "paradajz turisti" sa trabantima I wartburzima kupuju tu isti luku....ahahaaaaa, hebe vam se, imate 'rvacku.