Medalje s Global Cheese Awardsa

Paški sir proglašen najboljim ovčjim sirom na svijetu

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Paški sir proglašen najboljim ovčjim sirom na svijetu
13.09.2017.
u 06:45
Porečka Agrolaguna u Somersetu je osvojila srebrnu i brončanu medalju za istarske sireve Špin.
Pogledaj originalni članak

Nakon San Sebastiana, gdje je njezin Paški sir osvojio medalju Super Gold, Paška je sirana nagrađena i dvjema zlatnim medaljama na Global Cheese Awardsu u engleskom Somersetu.

Na natjecanje sireva s najdužom tradicijom u Engleskoj na kojem se ove godine natjecalo 1100 sireva iz cijelog svijeta, Paški sir proglašen je najboljim ovčjim sirom natjecanja te nagrađen zlatom u kategoriji ovčjih sireva. Iz Paške sirane ističu kako njihova sirana ima najdužu tradiciju proizvodnje sireva na otoku Pagu te je i najzaslužnija za ono što je danas paški sir – najbolji i najpoznatiji hrvatski sir koji sigurnim korakom osvaja i svijet.

Među dobitnicima Global Cheese Awardsa je i porečka Agrolaguna, koja je osvojila je srebrnu medalju za istarski sir Špin u orahovu lišću, dok je sir Špin od mješavine kravljeg i ovčjeg mlijeka nagrađen brončanom medaljom. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar southman
southman
07:16 13.09.2017.

Meni je draža paška janjetina !