Smirivanje afere

Otvoren "mesofon", besplatni telefon za pritužbe - 0800 203 200

Foto: Krunoslav Petrić/Pixsell
Otvoren "mesofon", besplatni telefon za pritužbe - 0800 203 200
17.09.2010.
u 14:32
Danas od 14 sati potrošači svoje pritužbe vezane uz hranu mogu javljati na besplatni telefon ili na e-mail prijava@mps.hr.
Pogledaj originalni članak

- Meso je u Hrvatskoj zdravstveno ispravno. Ne pamtim kad se u nas dogodio neki eksces s hranom, posebice životinjskog porijekla, što je najbolji pokazatelj uspješnosti rada naših institucija - kazao je na današnjoj konferenciji za novinare ministar poljoprivrede Petar Čobanković, istaknuvši kako tome ide u prilog i zatvoreno poglavlje 12. o sigurnosti hrane u pretpristupnim pregovorima s EU.

Ipak, da bi potrošači bili mirni te da bi se povećala sigurnost hrane u RH, resorno ministarstvo danas u 14 sati otvorilo je besplatni telefon za potrošače 0800 203 200 i e-mail prijava@mps.hr na koje mogu uputiti svoje, čak i anonimne, prijave.

Prema riječima Gordana Jerbića, ravnatelja Uprave veterinarske inspekcije, veterinarska inspekcija radi svoj posao. Lani je podneseno 35 optužnih prijedloga i tri kaznene prijave zbog mesa. Do kraja kolovoza ove godine podneseno je, pak, 40 optužnih prijedloga. Od 30.000 pošiljki mesa i mesnih prerađevina iz uvoza lani ih je s granice vraćeno 127.

Na upit o deklaracijama na kojima pišu i do 4 različite zemlje iz kojih meso dolazi, ministar je kazao kako to znači da tele može biti oteljeno u Rumunjskoj, uzgojeno negdje drugdje, a zaklano i pušteno u promet u Hrvatskoj.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

ŽU
župarić
19:13 17.09.2010.

Svaka čast \"NJUŠKALO\", dobro si ih prokužio. Jasno je da nam pokušavaju zamazati oči, a i dalje plasirati \"europsko smeće\" diljem hrvatskih trgovina.

RI
rimad63
23:20 17.09.2010.

meso je zdravo ali ipak nešto nije u redu

X2
xychhr-200
22:46 17.09.2010.

ŠtajerskiJanez Kada ćeš shvatiti - ako to uopće možeš - da si i vragu i bogu dosadio s tvojim komentarima o izlasku na more. Jednog ćeš se dana u njemu utopiti - za kaznu.