tužio htz za mobing

Na otvorenju hotela u Dubrovniku Bulić se nije javio svom šefu Lorencinu

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Niko Bulić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Darko Lorencin
26.06.2014.
u 20:00
U HTZ-u ima jako puno posla, a mjesto voditelja je bitno, ponavlja poziv Buliću da se vrati na posao ministar turizma
Pogledaj originalni članak

Među tristotinjak uzvanika koji su se prije neko veče u Dubrovniku okupili na otvorenju preuređenog Valamarova hotela President viđen je i negdašnji direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Iako su za dugogodišnjeg HTZ-ova čelnika imali podosta pitanja, novinarima je uspješno izmakao, a bolje sreće nije bio ni njegov šef, ministar turizma Darko Lorencin i izravni šef Hrvatske turističke zajednice dok god Glavni ured ne dobije direktora.

Ministar Lorencin bivšeg je čelnika HTZ-a, koji je u sudskom sporu sa svojim poslodavcem zbog mobinga u razdoblju kratkog direktorovanja Meri Matešić, prije nekoliko mjeseci službenom notom pozvao da se vrati na posao u Glavni ured. Okolnosti su se promijenile, napisao je tada Lorencin Buliću u pozivu da se vrati na posao aludirajući na smjenu Matešić. Nikada, međutim, nije stigao nikakav odgovor. Bulić i dalje ne dolazi na radno mjesto voditelja Odjela za razvoj ponude, koje mu je nakon ukidanja savjetničkog mjesta dodijeljeno. Plaća od 9900 kuna mu se, kako zakon i nalaže za trajanja spora, uredno isplaćuje.

– Žao mi je što večeras nismo uspjeli porazgovarati. Ako je i bilo mobinga, uvjeren sam da bismo se mogli dogovoriti i spor razriješiti izvansudskim putem – rekao nam je Lorencin na svečanosti otvaranja dubrovačkog Presidenta.

– U Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice ima jako puno posla, mjesto voditelja je važno u HTZ-u, a profesionalac poput Bulića nam je potreban. Otvoren sam za razgovor i pozivam ga da se vrati i počne raditi – kazao je Lorencin. Niko Bulić dulje od desetljeća bio je alfa i omega hrvatskog turizma. Uz to što je 12 godina vodio Hrvatsku turističku zajednicu, on je i osmislio sustav TZ-a, a bio je i ministar turizma. Danas je prije svega posvećen poslu predsjednika Gradskog vijeća Dubrovnika, turizam mu je, očito, u drugom planu. Kako se može čuti iz HDZ-a, ni u turističkim krugovima svoje stranke nije pretjerano prisutan.

>>Niko Bulić ignorira poziv da se vrati na posao

>>Lorencin ga pozvao da se vrati u HTZ, no Bulić se još nije javio na radno mjesto

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PL
@ploto@
22:08 26.06.2014.

Glavno da plaća stiže redovito jer se nje ne bi odrekao.Toliko o njemu i njegovom kredibilitetu.Vjerovatno planira u nekoj novoj vladi postati ministar ili direktor HTZ.

MK
marjana.kutnjak4
08:59 30.06.2014.

Poštovani narode nije važno što ne dolazi na posao ,važno je da dobiva plaču od 9900 kn boli briga Bulića , on lagano "laprda " po Dubrovniku,priča.....koristi svoje veze i poznanstva Zamislite mog poslodavca, da se ne javim na posao dao bi mi otkaz sa skrivljenim ponašanjem ,bez obzira što bi vodila sa firmom spor a gospodin već dvadeste godina "siše" novac poreznih obveznika polako laprda i baš ga briga dok u Hrvatskoj imamo barem 200 vrhunskih stručnjaka sa međunarodnim iskustvima mi ovisimo o njemu i zamislite li ministru Lorencinu , baš smo jadni Nije ni čudo Čehok nam predaje ETIKU ,ha,ha,ha......