na rok do 14 godina

HBOR omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 %

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
HBOR omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 %
12.12.2012.
u 14:33
Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata.
Pogledaj originalni članak

HBOR je predstavio novi kreditni program "Kreditiranje nove proizvodnje" koji za razliku od ostalih investicijskih kreditnih programa omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 posto, na rok do 14 godina, uključujući poček od tri godine.

Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata. Veći iznos obrtnih sredstava može se koristiti ako poduzetnik ugovori robni kredit s kupcem. Godišnja kamatna stopa do 30. lipnja 2013. iznosi 2 i 3 posto, a nakon toga 2 i 4 posto, ovisno o vrsti investicije. Krediti se odobravaju u kunama ili kunama uz valutnu klauzulu, a kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka ili izravno te su uvjeti za korisnike kredita u oba slučaja jednaki.

– Domaća proizvodnja pretpostavka je zadržavanja postojećih radnih mjesta i otvaranja novih, povećanja izvoza, smanjenja ovisnosti o uvozu. Vjerujemo da će poduzetnici prepoznati pogodnosti koje donosi ovaj novi program i da ćemo kroz njegovu provedbu osvijestiti gospodarstvenike o važnosti i značaju povezivanja i zajedničkih nastupa te na taj način utjecati na jačanje domaće proizvodnje – kazao je Anton Kovačev, predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

>>Ženama u biznisu odobreno 5 puta više kredita nego lani

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RO
rokiboj
19:54 12.12.2012.

Upravo tako Zook. Ja znam jednog političara koji je kupio nekretninu preko habora a nitko ne pita šta on sad radi sa tom nekretninom i dali se drži onog poslovnog plana zbog kojeg je dobio kredit. Ja kad sam tražio kredit preko habora odbili su me jer kao nisam zadovoljio parametre a ovakva banda koja nakraju ništa ne radi u tom prostoru i nikome ništa. Habor je samo paravan za mafiju, takune i pokvarane političare.

ZO
zook
18:31 12.12.2012.

habor je bankomat mafije, političara i sličnih spodoba, sve je jasno.

DU
Deleted user
07:52 13.12.2012.

e probat ću i viditi to...........