Pal Kara

Glavni savjetnik MOL-a: Otvoreni smo za prodaju svog udjela u Ini

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
MOL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
zgada Ine,Ina
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
INA
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
ina, zgrada
31.10.2017.
u 10:26
Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.
Pogledaj originalni članak

Mađarska naftna i plinska kompanija Mol otvorena je za prodaju svog udjela u Ini, no dok se to ne dogodi, nastavit će upravljati Inom najbolje što zna, kazao je Pal Kara, glavni savjetnik za Mol grupu u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedjeljak.

Odbor direktora Mola objavio je u 2013. da će Ina ili upravljati Inom na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udjel trebati biti iskupljen, podsjetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Situacija se nije promijenila i Mol ostaje otvoren za pregovore, čekajući prijedlog hrvatske strane "s velikim strpljenjem i poštovanjem".

Portfolio navodi riječi čelnika ruskog Rosnjefa Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu u subotu da bi ruska kompanija mogla preuzeti Molovo mjesto kao dioničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera.

Mol posjeduje tek nešto manje od polovine dioničkog udjela u Ini, no ima upravljačka prava u toj kompaniji. Hrvatska država drugi je veliki dioničar, sa 44,8 posto udjela.

Oba vlasnika već godinama se ne slažu oko strategije kompanije, uključujući sudbinu sisačke rafinerije, zaključuje Portfolio.hu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar __MAX__
__MAX__
12:06 31.10.2017.

Zlocinacka organizacija HDZ prodala Maadjarskoj nacionalnoj kompaniji svoju nacionalnu i stratesku kompaniju. Prodala upravljacka prava za 15 mil EUR. Treba vas proganjati lopovi ne koruptivnim sudstvom vec fizicki. Vi ste elementarna nepogoda najvise kategorije. HDZ LOPOVI!!!

Avatar Matija22
Matija22
12:31 31.10.2017.

treba sanaderu dati račun za otkup ine

AD
adrad
12:37 31.10.2017.

Čekajte ljudi pa ima tu još što da se ukrade. Ono su ukrali "oni" HDZ-ovci i pokoji SDP-ovac, ovi još nisu pa da i njima damo šansu. Nema smisla da sada ovima ne damo da kradu. Stečena prava su stečena prava i u to se ne dira. Možda ovi unaprijede svoje lopovske vještine do razine da se to ne primijeti, a onda ćemo ih poslati u EU da tu vještinu tamo usavrše do savršenstva. Nadam se da će završiti u Haagu, kad već u Remetincu nema mjesta. A mi u kući već pričamo engleski i spremamo se za Australiju.