privatizacija

DIV očekuje konačnu odluku o Brodosplitu u iduća dva tjedna

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
DIV očekuje konačnu odluku o Brodosplitu u iduća dva tjedna
02.03.2012.
u 18:50
Čelnici DIV-a smatraju da bi se u splitskom škveru mogla sagraditi i plinska elektrana zahvaljujući plinovodu u Dalmaciji.
Pogledaj originalni članak

Brodosplit više ne može čekati i očekujemo od ministra gospodarstva Čačića da u iduća dva tjedna donese odluku o našoj ponudi, poručili su u petak čelnici samoborskog DIV-a, koji već dvije godine pokušavaju privatizirati Brodosplit.

– Nakon dubinskog snimanja utvrdili smo da je Brodosplit u posljednje dvije godine, otkad je počeo ovaj privatizacijski postupak, ostvario dodatne 1,2 milijarde kuna gubitaka. To povećava naš obvezni udjel u restrukturiranju brodogradilišta sa 1,5 na oko dvije milijarde kuna koje trebamo investirati u idućih pet godina – objasnio je član uprave DIV-a Darko Pappo. U DIV-u smatraju da se splitski škver može, osim za brodogradnju, iskoristiti i za druge djelatnosti.

– Brodosplit ima pogon za proizvodnju dizel-motora koji se lako mogu prenamijeniti u plinske motore, a plin bi se dobivao iz novog plinovoda. Tako bismo lako na prostoru pokraj Peruče mogli graditi plinske elektrane. A višak topline koja se dobije mogao bi se koristiti za poljoprivredu, odnosno staklenike u tom području – kazao je vlasnik samoborskog DIV-a Tomislav Debeljak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.