Tankerkomerc

Dioničari mogu prodati dionice Crodux derivatima Dva za 130 kuna

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
12.03.2018.
u 08:15
Najavljena modernizacija terminala za tekuće terete i ulaganja u nautički turizam u marini Zadar
Pogledaj originalni članak

Crodux derivati Dva, tvrtka u vlasništvu Ivana Čermaka, objavila je u petak ponudu za preuzimanje zadarskog Tankerkomerca po cijeni od 130 kuna po dionici i najavila da, uz pozitivno okončanje sudskih postupaka te imovinsko-pravnih odnosa, namjerava modernizirati terminal tekućih tereta i izgraditi nove skladišne kapacitete te ulagati u nautički turizam.

Crodux derivati Dva drže 33,95 posto dionica Tankerkomerca, a Hanfa im je odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje. U ponudi koja je objavljena putem Zagrebačke burze, Crodux derivati Dva navode kako je nužno restrukturirati Tankerkomerc, ali i da su bilo kakvi budući planovi vezani uz restrukturiranje i buduće poslovanje neizvjesni uslijed prezaduženosti zadarske tvrtke, materijalnih sudskih sporova u kojima sudjeluju te neriješenih imovinsko pravnih odnosa. U slučaju da sudski postupci budu pozitivno riješeni u korist Tankerkomerca, Crodux derivati Dva namjeravaju modernizirati terminal i proširiti skladišne kapacitete za još 80.000 tona tereta. Marina Zadar kojom Tankerkomerc upravlja, predmet je više sporova vezanih uz ostvarenje prava na korištenje marine.

Stoga će Crodux derivati Dva “u trenutku razrješenja imovinsko pravnih odnosa vezanih uz marinu Zadar definirati i plan i opseg ulaganja u nautički turizam”.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
ribar110
09:27 12.03.2018.

Bravo,samo posteno