Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Agencija u Slunju nema što ponuditi turistima!

26. ožujka 2009. u 17:23 8 prikaza

SLUNJ – U sadašnjim okolnostima ne postoje razlozi za nastavak rada Turističke agencije Slunj d.o.o., jer kroz dosadašnje poslovanje nije pokazala mogućnost samostalnog funkcioniranja i rada.

Nismo još spremni
Takav stav zauzelo je Gradsko poglavarstvo, ali se donošenje konačne odluke o sudbini Turističke agencije odgađa dok se ne dobije mišljenje Turističkog vijeća Turističke zajednice Slunj. Takva je odluka izazvala različite reakcije, jer grad Slunj svoj razvoj, uz ostalo, temelji i na turizmu. Očekivalo se da će osnivanjem takve tvrtke napokon doći i očekivani turistički rezultati, jer potencijala ima. Međutim, sada se došlo do toga da je u pitanju daljnji rad agencije.

– Najprije se trebaju stvoriti uvjeti za rad turističke agencije. Ona mora imati nešto čime raspolaže, a mi nemamo što prodavati. Ideja je odlična i sigurno je da možemo živjeti od turizma, ali trenutačno nismo spremni za agenciju – ističe direktorica Turističke agencije Marica Turkalj. To najbolje potvrđuje i slučaj prekrasnih slunjskih Rastoka, koje obilaze brojni turisti ‘naoružani’ aparatima i kamerama.

Sa čime u novu sezonu?
Zašto bi koristili agencijske usluge i platili usluge stručnog vodiča kada mogu sve obaviti u vlastitu aranžmanu. Isto tako, turistička agencija može organizirati programe kakve hoće, ali nema gdje smjestiti goste, jer nema hotela.

– Sa čime idemo u ovu sezonu kada se upravo od turizma očekuje da ublaži posljedice nastale krize? Nismo osposobili Turističku zajednicu, a ni agenciju kao profitabilnu organizaciju – nezadovoljan je Mile Turkalj, gradski vijećnik i direktor slunjskog Korduna.

Gradonačelnik Ivan Bogović kaže da će se održati još jedan sastanak da bi se donio zaključak o daljnjem djelovanju.

Slavonski Brod: Duge kolone vozila u oba smjera na graničnom prijelazu
jedva dočekali otvaranje granice
Navala Hrvata na šoping u BiH: Kupuje se sve, od špeceraja do lijekova i bijele tehnike
Merkur osiguranje
Ne zanemarujte zdravlje
Sad je najvažnije brinuti o zdravlju: Pet ključnih liječničkih preporuka koje ne smijete zanemariti