Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČASNI SUDE Hoće li Grad ponovo na optuženičku klupu?

Aferom s Real Mediom srozan je ugled Karlovca

05.02.2009.
u 17:58

Ponavlja li se Karlovcu slučaj Lore elektro, koji predstavlja Gradu (pre)oštar financijski Damoklov mač, i u slučaju Real Medie? Iako direktorica te tvrtke odbija mogućnost tužbe protiv Grada, nitko ne može sa sigurnošću reći da se njezini stavovi neće promijeniti.

Nastavak gafova
– Radi se o nastavku naših gafova. Ovakve vrste poslova iziskuju puno više ozbiljnosti. Čudno je da se takve situacije ponovo događaju nakon slučaja autokamp – kaže Mile Sokolić uime Zelene liste.

On dodaje da je tim primjerom srozan ugled Karlovca.

– Karlovac nije vjerodostojna sredina za ozbiljne poslove. U takvim su pričama uvijek neki interesi. Nadam se da će se provjeriti zakonitost cijele priče – nastavlja M. Sokolić. Podsjetimo da je Grad u siječnju raspisao natječaj za zakup ŠRC-a Korana, na koji se prijavila jedino svetonedjeljska tvrtka Real Media, osnovana tri mjeseca ranije. S tom je tvrtkom, koja je, po riječima njezine direktorice Tatjane Kolić, bez zaposlenika, ubrzo potpisan i ugovor o zakupu.

Njime je “tim mladih menadžera” dobio priliku da unutar deset godina organizira brojne gradske manifestacije. Međutim, ugovor nije parafiran na sjednici Poglavarstva, a nakon toga je natječaj poništen i upravo danas ponovljen. Budući da je ugovor ipak karlovački gradonačelnik potpisao, otvara se pitanje njegove pravovaljanosti. Iako sama T. Kolić odbacuje mogućnost tužbe protiv Grada, u hipotetskom slučaju, kada bi se ona i pokrenula, direktorica Real Medie sigurna je u povoljan sudski ishod po njezino poduzeće.

Neprofesionalnost
Jasna Plevnik, nezavisna gradska vijećnica, slučaj nam je komentirala uvjetno, nesigurna u sve činjenice.

– On nam govori kako ne znamo razmišljati pravovaljano. Neprofesionalnost nanosi štetu gradu, a ima još sličnih primjera. Previše je pogrešaka koje imaju svoju cijenu. Radi se o pravoj (ne)vještini upravljanja gradom – zaključuje Jasna Plevnik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?