Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.12.2011. u 12:00

Umirovljeni je admiral nakon dva desetljeća shvatio da njegova JNA uopće nije trebala napasti Vukovar.

Da slučaj Vukovar, nakon 20 godina, ne muči samo upravu HRT-a, vidi se i iz zakasnjele jadikovke umirovljenog admirala Branka Mamule, koji je nakon dva desetljeća shvatio da njegova JNA uopće nije trebala lomiti (i slomiti) zube na Vukovaru.

– Vukovar se uopće nije morao dogoditi, to je bio džep, kao i Osijek, koji se morao zaobići. JNA je imala sasvim dovoljno snaga da iz najmanje dva smjera stigne do Zagreba, tamo su se stvari i rješavale. Porazna je bila politika da JNA stane na etničke granice Srba i da se ratuje s Hrvatima – češe se danas Mamula.

Dvodnevna minuta šutnje u Sj. Koreji

Sprovod “dragog vođe” Kim Jong-ila započeo je minutom šutnje, koja će trajati dva dana jer toliko treba da lijes u crnoj pogrebnoj limuzini obiđe Sjevernu Koreju i pokupi svaku suzu očajne nacije. Diktatorima je i mrtvima teško otići s ovoga svijeta. Sprovodni obred nastavlja se i sutra.

PR nagrada za sado-mazo župnika

Crkvi nikad dosta iznenađenja iz vlastitih redova, pa se čini da teza onih koji tvrde da su neke mangupe smišljeno infiltrirali u crkvene redove kako bi sustavno radili štetu, sve više dobiva na ozbiljnosti. Potvrđuje to slučaj vlč. Marka Tomušića, koji je svojim perverzijama nanio golemu štetu ugledu Crkve i, umjesto da ga se smjesti u najzatvoreniji samostan, on za nagradu dobiva veliku i uglednu župu Pokupsko u Sisačkoj biskupiji. Ako već biskup Siska nije gledao Tomušićeve videozapise, barem je sado-mazo župnika moglo od svega biti malo sram.

Dr. Ostojiću petica 
iz zbrajanja i oduzimanja

Premijer Zoran Milanović trebao je u svojoj vladi prvih dana zaposliti isključivo matematičare jer bi za njih, čini se, bilo najviše posla. No, izgleda da se i liječnici dobro razumiju u računanje pa je dr. Rajko Ostojić, ministar zdravstva, vrlo brzo spoznao da mu oduzimanje lakše ide od zbrajanja.

– Dospjele su obveze potkraj rujna iznosile 450 milijuna kuna, no, ako bi se poštovali rokovi plaćanja i Zakon o fiskalnoj odgovornosti, onda bi te obveze zapravo iznosile 2,1 milijardu kuna i 50, a ne 10 posto ukupnog duga, kao što je to prikazano – upozorio je Ostojić nakon što je preuzeo čiste račune koje mu je, kao što je i obećao, ostavio njegov prethodnik dr. Darko Milinović.

Komentara 43

Avatar Svećenik
Svećenik
12:55 29.12.2011.

peljar... Branko Mamula rođen je 1921 u Vrginmostu, Republika Hrvatska. Luka Bebić rođen je 1937, kraj Metkovića. Mamula je nakon rata odmah zasjeo na visokopozicionirani položaj u JNA. Nije se previše zamarao studijima. I sad, odjednom, Luka Bebić mu je kolega iz studentskih dana, unatoć razlici od 16 godina. Možda si se zabunio, pa je riječ o jednom drugom vrlo važnom članu HDZ-a, rođenom 1922, isto generalu JNA, koji je u sječnju 1945 upučen u štab NOVJ u Beograd, gdje je izgradio briljantnu generalsku karijeru?

DJ
Djedmedjed
13:01 29.12.2011.

e jesu se i Srbi opomogli s ovim nepismenim partizanima ! nije niti cudno da su u Hrvatskoj dozivili fijasko, kad su se u vojnu taktiku razumili ko zaba u kuburu

PE
peljar
12:34 29.12.2011.

Još 1987. pjevao sam nekim generalima na proslavi 170. obljetnice Tvornice duhana Zagreb, parodiraju narodnu pjesmu: Ne dolazi s Mamulama. Moj prijatelj Rebac smrznuo se. Nemoj, jebote, govorio mi je, ti će nam glave otfikariti. A njemu je skoro glavu otfikario najbolji prijatelj Luka Bebić, donedavno predsjednik Sabora, drug iz studentskih dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?