Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.07.2013. u 14:00

Sve tri nacionalne televizije brižljivo čuvaju tradiciju tromjesečnog ljetnog raspašoja.

Sva je sreća da je ministar Mrsić demonstrativno napustio pressicu, da je sud odlučio u korist udruge “Franak”, da će Ivana Pavla II proglasiti svecem, da su pirotehničari dovoljno uporni u svojim zahtjevima za većom plaćom. I da se sve to dogodilo baš jučer, na radost dežurnih urednika informativnih programa svih triju nacionalnih televizija.

U protivnom, čime bi - podgrijavajući brižljivo čuvanu tradiciju tromjesečnog ljetnog raspašoja - zapunili preduge dnevničke minute? Evo čega su se sve dosjetili. Nova TV pod egidom “štedljivi za volanom” donosi trikove za ekonomičnu vožnju gradom, tipa, ne divljajte s gasom, prebacite u višu brzinu, a pristojna minutaža posvećena je i vježbanju aerobika ili nečeg sličnog u pulskoj Areni.

I RTL je, da ne brinete, na kolektivnom godišnjem. Ana Brdarić u eter pripušta “skupinu od devet stručnjaka za ocijenjivanje janjetine” koji posred “prime timea” krenu šnjofati i žvakati istu, uz završnu misao da “nema fešte bez janjetine”. K tome, umjesto u nekoj od emisija a la Galileo, posred Dnevnika plasiraju prilog o plaži za kućne ljubimce, s posebnim naglaskom na mini tuševe i sjenila, da “maleni ne izgore”.

Ima i HTV svog džokera za besmisao, istraživanje ruda i gubljenje vremena. Prilog je to iz Omiša, gdje s obližnjeg gradilišta dopire buka zbog koje je “nekoliko turista zaprijetilo odlaskom”. Čak i ne-povratkom dogodine, zavapio je turistički radnik, a za pravo mu dao i dežurni očajnik Đurica Drobac, u nevjerici, prije nego će onako, više sebi u bradu, primjetiti: “Naša posla”. Na žalost, svega je tu osim posla. Da bar hoće poslušati ekonomični savjet koji su dali gledateljima, pa da ubace u višu brzinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?