Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

40 godina Bijelog dugmeta i biografija koju morate pročitati

Šta bi dao da si na mom mjestu - Bijelo dugme
Foto: Mondo
PR
Autor
PR članak
26.09.2014.
u 13:14

Bijelo dugme jedan je od onih bendova čije pjesme napamet znaju sve generacije. Sada imate priliku pročitati biografiju najpoznatijeg rock benda s ovih prostora!

Bijelo dugme obilježava 40 godina postojanja, a tim povodom Naklada Ljevak objavljuje biografiju 'Šta bi dao da si na mom mjestu'. Autor je Dušan Vesić koji je s članovima benda proveo njihove najznačajnije godine.

Za sve prednarudžbe Mondo je osigurao ekskluzivnu cijenu s popustom. Biografiju naručite za 119,20 kn uz besplatnu dostavu. Cijena vrijedi za sve prednarudžbe do 1.listopada, a isporuka kreće od 2. listopada.

Bijelo dugme – najznačajniji rock bend s ovih prostora

Bijelo dugme je najvažnija pojava u kulturi Jugoslavije u posljednjoj četvrtini dvadesetog stoljeća. U jednoj socijalističkoj kulturi koja je stidljivo tražila svoj put izvan zadanih okvira vrijednosti, bili su pojava upravo prevratnog značaja. Promovirali su neophodnost talenta, nužnost autentičnosti, važnost stava, potrebu za potpunom posvećenošću, visok profesionalni nivo i moderno pakiranje.

Zaokružili su rock kulturu i definirali tinejdžere kao organiziranu kategoriju. Izborili su se za slobodu ukusa, dotad nezamislivu u socijalističkom uređenju. Bili su jedna od retkih kapitalističkih tvorevina u Jugoslaviji i najbolja reklama njenim slobodama. Kod njih je bilo baš svega što krasi velike rock biografije: velikih brojeva, euforije obožavateljica, svih poroka, neobjašnjivih okolnosti i tragičnih smrti. Bijelo dugme je jedini dokaz da je klasična rock’n’roll karijera izvan engleskog jezika uopće moguća.

Saznajte više u feljtonu Večernjeg lista

Od nedjelje, 28. rujna pa sve do petka, 3. listopada u tiskanom izdanju Večernjeg lista čitajte feljton o Bijelom dugmetu u šest nastavaka. Feljton donosi ekskluzivne materijale iz knjige: Kako je izgledao prvi susret dvojice frontmana benda kad je Bebek tražio basista, pa pronašao Bregovića? Kako su dijelili prve novce dok su se vozili u golfu kecu? Zbog čega su se stalno svađali? Zašto se Bebek uvrijedio i otišao? Zašto su to isto učinili Tifa i Aslen? U šest nastavaka čitajte najimpresivniju i najzanimljiviju rock priču s ovih prostora.

Posjetite Mondo i već danas osigurajte svoj primjerak ove hit biografije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?