Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova klizišta

Nova klizišta u Zagrebu, otklizalo 2 metra asfalta na Dubravkinu putu

Dubravkin put, portal
Marko Lukunic/PIXSELL
02.04.2013.
u 09:22

Prijeti opasnost od pada stabala na parkiralište i pristupnu cestu, a radnici Hrvatskih šuma vrpcom upozorenja zatvorili su dio na kojem je ugrožena sigurnost prolaznika te pristupaju sanaciji terena.

Rano jutros aktiviralo se klizište na Dubravkinu putu u parku Tuškanac, a obilna količina padalina i nestabilnost tla prouzročila je otklizavanje dva metra asfalta, ali i rušenje stabla tik do parkinga kod Ljetne pozornice, izvijestile su Hrvatske šume.

Jedno stablo palo je na parkiralište, a i dalje prijeti opasnost da se i druga stabla sruše jer je "tlo nestabilno" te se upozoravaju građani da nikako ne prelaze preko parkirališta kod Ljetne pozornice, rekla je za Večernji glasnogovornica Hrvatskih šuma Helena Jakubović koja je zamolila vlasnike vozila koji su parkirani na spomenutom parkiralištu da što prije premjeste svoja vozila na druga parkirališna mjesta.

Na području Graberja radnici su uz asistenciju policije zatvorili dio ceste radi sanacije terena, a radi se istodobno na više lokacija. Nekoliko stabala palo je i u parku Maksimir pa su iz Hrvatskih šuma uklonili srušena stabla te posjekli preventivno još dva koja su prijetila rušenjem. Oko 9 sati u naselju Prekvršje u Sesvetama, na adresi Kralji 35, došlo je do klizanja tla u blizini dvije kuće, o čemu su obaviještene dežurne službe. Klizanje tla zabilježeno je i na adresi Podgaj 51, u blizini neuseljene stambene zgrade.

Policija je izvijestila da je u ulici Kralji u Prekvršju u Sesvetama promet do danjeg obustavljen te da se manje klizište pojavilo i u predjelu Liševo.

>>Klizište i u Samoboru: Zemlja prijeti najmanje četirima kućama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije