Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborna obećanja

Dražen Barišić: 
Ove cijene grijanja 
neće ostati

'29.08.2012.Velika Gorica - Velikogoricko odlagaliste neopasnog otpada nalazi se u Mraclinskoj Dubravi, nedaleko od sela Mraclin. Smetliste je dobro organizirano i u sklopu odlagalista se nalazi odjel
'Goran Jakus/PIXSELL'
05.06.2013.
u 12:00

Već u prvom krugu osvojio je potpunu vlast u Velikoj Gorici i potukao protivnike. Sad više nema opravdanja.

Već je u prvom izbornom krugu sa 51,69 posto doslovno potukao svoje političke suparnike i u Velikoj Gorici preuzeo potpunu vlast. U drugi mandat Dražen Barišić (HDZ) sa zamjenicima Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem ulazi neopterećen Ivanom Šukerom, ne mora kalkulirati ni za mjesta u Gradskom vijeću, a ako je vjerovati špekulacijama, novi-stari gradonačelnik može računati i na mjesto predsjednika goričkoga HDZ-a, u kojemu se približavaju unutarstranački izbori.

Novi vrtić od jeseni

Iako ne želi priznati, potpuna je to pobjeda D. Barišića, koji se aktivno u politiku uključio tek prije četiri godine.

– Održat ću obećanja koje sam dao građanima. A ostalo ćemo vidjeti; unutarstranački izbori još se uvijek nisu održali pa nije potrebno da išta unaprijed kalkuliramo – rekao je Barišić na početku razgovora. Ipak, priznaje, spreman je biti prvi čovjek goričkoga HDZ-a. Prvo je, kaže, na redu rješavanje pitanja dječjeg vrtića. U tijeku je izbor izvođača radova, a ako sve prođe prema planu, novi vrtić trebao bi se početi graditi već ove jeseni te će biti dodatnih 300 mjesta za mališane u Mlaki.

– Osigurali smo zemljište za bazen, a ovog mjeseca znat ćemo je li nam odobren novac iz fondova Europske unije i tada počinjemo projekt – opisuje Barišić te poručuje kako se nastavljaju započeti projekti poput opremanja poduzetničkih zona kojim će se otvoriti nova radna mjesta, nastavka gradnje kanalizacijske mreže u Donjem Turopolju.

– Spremni smo, s dozvolama i svim onim dokumentima koje moraju biti u pripravnosti, za dolazak Hrvatske pošte u naš grad, koji je predviđen iduće godine, a i terminal zračne luke svakako će se odraziti u proračunu našega grada – kalkulira Dražen Barišić.

Svojom pobjedom Barišić je ujedno od svih ravnatelja, direktora gradskih poduzeća i upravitelja zatražio mandate na raspolaganje, a na pitanje hoće li biti kakvih promjena, odgovara da će ostati samo oni koji imaju projekte i volje nastaviti raditi. Najavio je preustroj gradske uprave, bez otpuštanja, ali i bez dodatnog zapošljavanja.

– Uprava jednostavno mora funkcionirati kao servis našim građanima tako da će se unutar nje provoditi znatno veće kontrole. No to ne znači da će biti otpuštanja radnika, jer to nije moguće ni prema Kolektivnom ugovoru – rekao je Barišić.

Analize uskoro gotove

Istaknuo je kako će uskoro završiti dogradnja Veleučilišta. Za taj je projekt izdvojeno 15 milijuna kuna. Ipak Velikogoričanima bolna točka jesu i računi za grijanje, no Barišić tvrdi kako bi se stvari i na tome području mogle promijeniti.

– Uskoro će analize koje radimo biti gotove i njih ćemo predstaviti Vladi i objasniti da naši građani ne mogu toliko izdvajati za tu stavku. Nadamo se da će naši dokumenti uroditi plodom. S druge strane, već smo u natječajima za razdjelnike topline kako bi se i njima snizili računi, a realizirat ćemo i projekt solarnoga grada – poručio je.

>>Tramvaj najprije do aerodroma, a onda do centra Velike Gorice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije