Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSLOVNI POTEZ

U ponedjeljak na burzi dionica Luke Ploče

Luka Ploče
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.10.2011.
u 08:00

2016. Uložit će 371 milijun kuna i nakon 2016. postati jedna od modernijih luka na Mediteranu.

Trenutačno najviša kotacija Zagrebačke burze, Službeno tržište, od ponedjeljka dobiva novog ‘člana’ Luku Ploče. Posljednja kompanija koja je svoje dionice, a samim time i razinu transparentnosti, podigla na višu razinu bio je potkraj rujna prošle godine AD Plastik.

– Dobrovoljaca koji žele povećati transparentnost ima i to je izniman događaj za tržište – izjavila je Ivana Gažić, predsjednica uprave ZSE. Ističe kako se kompanije teško odlučuju za odlazak na burzu, a za to nema razloge jer primjer Luke Ploče dokazuje da to može biti dobar potez.

Luka Ploče u lipnju ove godine krenula je u dokapizalizaciju javnom ponudom dionica. Ulagačima su bile ponuđene 200.353 dionice, čime je prikupljeno 170,3 milijuna kuna svježeg kapitala. Najveći ulagači bili su domaći mirovinski fondovi, koji u kupili 49 posto novih dionica, slijede banke sa 22 posto i investicijski fondovi sa 15 posto. Fizičke osobe kupile su osam posto, što je, prema riječima Zorana Košćaka, člana Uprave Raiffeisen banke, koja je bila i aranžer izdanja, optimističan pokazatelj za tržište.

– Osim velikih investitora, bilo je više od 500 fizičkih osoba koje su sudjelovale u javnoj ponudi.To je razlog za optimizam jer se hrvatski građani polako vraćaju na tržište kapitala – kazao je Košćak. – Nama nije trebao kapital za redovito poslovanje, nego za pokretanje investicijskog ciklusa. Zbog toga će Luka Ploče nakon 2016. godine postati jedna od najmodernijih luka na Mediteranu – kazao je predsjednik uprave Luke Ploče Ivan Pavlović. Prema planu, Luka Ploče će do 2015. godine investirati 371 milijun kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije