Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Srbijanski glavni tužitelj Vukčević: Za nas je Mladić živ

Ratko Mladić
Braco Selimović
24.06.2010.
u 08:28

Vladimir Vukčević dodao je kako ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu proglasiti Mladića umrlim.

BEOGRAD - Srbija ima najveći interes pronaći i transferirati u Haag dvojicu bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, rekao je za Večenje novosti glavni tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i dodao kako je "ocjena glavnog tužitelja Haaškog tribunala Serga Brammertza o suradnji Srbije s Haaškim tribunalom sasvim realna".

- Brammertz je uzeo u obzir sve naše napore. Odnos i stupanj razumijevanja s njim je izuzetno korektan. I što je najvažnije, svi težimo istom cilju - privođenju pravdi posljednjih haaških bjegunaca - rekao je Vukčević.

Vukčević je "tehničkim detaljima", a ne nalozima, nazvao Brammertzovu preporuku kako u Srbiji valja preispitati strategiju, proširiti i intenzivirati potrage.

- To su naši zajednički zaključci - rekao je glavni tužitelj Srbije.

Vladimir Vukčević je dodao kako ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu proglasiti Mladića umrlim, a podsjetio je i na Brammertzovu izjavio kako je general još živ.

Komentara 16

IG
igor10zg
09:40 24.06.2010.

Ako Mladićeva obitelj tvrdi da je Ratko mrtav onda je mrtav i točka.Oni valjda znaju najbolje.

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
11:25 24.06.2010.

. ..ALL\"ZZATO JE 22.06.2010.g.u Borovo Naselju UMRO ORIGINAL Dragan Dabić(2:1). ..

IB
Irina_Brankovic
13:48 24.06.2010.

Ukoliko nekom licu punih pet godina nema traga, to jest nije zabeleženo njegovo pojavljivanje ta osoba se proglašava mrtvom, u slučaju Ratka Mladića poslednje pojavljivanje bilo 2003. godine, znači pre sedam godina. Pravno gledano porodica Mladić ima pravo da ga proglasi mrtvim kako bi mogla da raspolaže imovinom. Za neke je i Elvis živ, samo ne mogu da dokažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije