Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
progovorio o aferi

Šostar: Sa Sarom sam popio piće i riješio joj pregled kod liječnika

'02.08.2011., Zagreb, Zvonimir Sostar, procelnik gradskog Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb vratio se na posao u Gradsko poglavarstv, a nakon spominjanja njegovog imena u aferi elitne prostitucije.
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
1/3
Autor
Sonja Hoffman
04.08.2011.
u 12:00

Zagrebački "ministar" zdravlja dr. Zvonimir Šostar otkrio je i da nije znao da se Sara bavi pružanjem seksualnih usluga, te da tijekom razgovora, a i kasnije, nije ništa od njega tražila.

Nakon što se njegovo ime prije dva tjedna pojavilo u medijima vezano uz aferu podvođenja starleta imućnoj klijenteli u salonu za masažu “Pancho” čiji je vlasnik Nebojša Perunović, zagrebački "ministar" zdravlja dr. Zvonimir Šostar je o cijelom slučaju i o tome kako se u njemu našao odlučio progovoriti za Večernji list. Na razgovor nas je primio u svom uredu. Nakon afere iz 2007. godine, kada su u javnost izašle fotografije s njegova rođendana iz 2004., na kojima ga zabavlja golišava striptizeta, tvrdi, ovo je drugi put da mu se seksualnim skandalom podmeće i nastoji narušiti politički ugled.

“Ne plaćam takve usluge”

– Perunovića poznam 25 godina, još dok se kao fizioterapeut brinuo o igračima Cibone, no nikad nisam koristio usluge masaže u njegovu salonu, a kamoli što drugo. Nisam imao pojma da se taj čovjek bavi podvođenjem – tvrdi pročelnik Šostar i dodaje da ga je baš zato jako iznenadio poziv istražitelja na razgovor u USKOK.

Isprva, tvrdi, nije slutio zbog čega su ga istražitelji pozvali, no kada su postavili pitanje o Sari i njezinoj prijateljici Martini, nije se pretjerano uzrujao jer u njegovu odnosu s jednom od djevojaka nije bilo ničega spornog. A potom je cijela priča procurila u medije i život mu se pretvorio u pakao.

– Prije pet mjeseci održavao se simpozij u Opatiji, nakon kojega smo se, u popodnevnim satima, dr. Dalibor Drugović i ja pridružili dvjema djevojkama na piću – prisjetio se pročelnik. Tada je, ističe, prvi put upoznao Saru, pa su neko vrijeme proveli u četvero.

– Poslije su se Drugović i ta druga djevojka udaljili. Nemam pojma kamo su otišli i što su radili, a ja sam sa Sarom, uz piće, ugodno pričao još dugo te večeri – povjerio se Šostar. Otkrio je i da nije znao da se Sara bavi pružanjem seksualnih usluga, te da ga tijekom razgovora, a i kasnije, nije ništa tražila.

– Ispričala mi je svoju obiteljsku povijest. Pričala je da joj mama ima butik, da studira na veleučilištu, a razgovarali smo i o njezinim zdravstvenim problemima – nastavio je pročelnik i dodao: Ta djevojka djelovala je skromno, bila je pristojno odjevena te se ponašala jako umilno i skrušeno.

– Nisam cvijeće, no nikada u životu nisam platio ili naručio takve usluge. Nemam novca za takvo što. Plaću trošim na plaćanje računa i nikako mi nije jasno što je djevojci trebalo da izjavljuje takve stvari o meni. Sve što sam “nestašno” učinio jest da sam joj pomogao riješiti neke probleme – tvrdi Šostar.

Poslije Opatije, sa Sarom se vidio još dva puta, i to u svome uredu. A što se plaćanja tiče, nakon što joj je riješio preglede kod liječnika i pomogao oko problema na fakultetu, ona je njemu iz zahvalnosti donijela dvije boce vina.

– Bijelo i crno, jako fino vino! Bila je presretna i zahvalna – našalio se Šostar. Isto je, tvrdi, rekao i u USKOK-u, koji, ističe, osim SMS-poruka koje su on i Sara izmjenjivali o tome hoće li se naći na piću, nema ništa, jer nisu telefonski razgovarali, niti se radi naručivanja seksualnih usluga čuo s Perunovićem.

– S Nebojšom sam se čuo prije više od godinu dana kada me zamolio da pomognem da mu se ulaganje u uređenje salona za masažu odbije od iznosa koji je dugovao gradu za najam prostora – pojašnjava Šostar i dodaje da je tada s Panchom proveo oko pola sata tijekom kojih su posjetili i tadašnju upraviteljicu Sportskih objekata Gordanu Perković.

O navodnim seksualnim avanturama dr. Mirana Martinca, ravnatelja bolnice Sveti Duh, i dr. Dalibora Drugovića, ravnatelja Doma zdravlja Zagreb, također, tvrdi, ne zna ništa, no ima mišljenje o korištenju te vrste seksualnih usluga, kada je o muškarcima riječ.

Pita se zašto se u Hrvatskoj tolerira kada poznati a oženjeni imaju ljubavnice, ali ne i kada je riječ o takvoj vrsti provoda.

– Treba biti realan. Muškarci u takvim avanturama, ljubavnim ili plaćenim, traže samo potvrdu svoje muškosti i ne znači da ne vole svoje žene ili da avantura ima emotivno značenje – upozorio je, pa se može raspravljati samo o moralnoj strani cijele priče, posebice ako je riječ o političarima ili ljudima koje su građani izabrali da ih vode. Ako je, nastavlja, riječ o novcu koji poznati navodno troše na djevojke, i to treba sagledati s druge strane.

– Ljubavna veza ili seks za jednu noć? Sve to košta. Na ljubavnice muškarci također troše novac, vode ih na putovanja, kupuju im darove. Sve je to često mnogo skuplje od iznosa koji se spominju u ovoj seksualnoj aferi – objasnio je svoj stav gradski ministar.

Poljuljano povjerenje

Posljedica ovog seksualnog skandala, koji je, smatra, namjerno medijski napuhan kako bi se skrenula pozornost s drugih aktualnosti s kojima se zemlja suočava, razorene su obitelji. I sam se po drugi put, ni kriv ni dužan, našao na meti, a ono što je privatno prolazio ne bi poželio ni najgorem neprijatelju.

– Mlađa kći je samo šutjela i gotovo se razboljela, a starija, koja inače živi u Kairu, nije prestajala plakati. Što mislite kako je to. Pa ubilo me – otkrio je pročelnik teško izgovarajući riječi.

Prvi dan nakon što se njegova slika pojavila na naslovnici, supruga mu je poludjela, kaže, no kasnije je shvatila da mu je sve namješteno, ali su njihovi odnosi svejedno trajno poljuljani.

– Svoju ženu jako volim. Ne postoji ni jedna žena na svijetu s kojom bih želio živjeti i dočekati starost – poručio je dr. Šostar susprežući suze. Nitko se ne pita što mu se, i drugi put, dogodilo s brakom.

– Znate li kako je biti sam?! Uvijek sam supruzi govorio da ćemo, kada djeca jednom odu, ostati samo nas dvoje – tiho se, više za sebe, upitao Šostar.

Ni drugima koji su se našli u središtu skandala situacija, pretpostavlja, nije ništa bolja, pa se pita komu je sve to bilo cilj.

– Svi oni, a čujem da ih je 30-ak, koji će se naći na klupi za svjedoke nisu učinili kazneno, pa čak ni prekršajno djelo. Javnosti bi moralo biti jasno da je riječ o “sapunanju” – poručio je.

Demantirao je i navode da je nakon izbijanja seks-skandala gradonačelnik Milan Bandić tražio da vrati mandat. S njim se prvi put čuo prije svega nekoliko dana.

– Na mjesto pročelnika došao sam javnim natječajem i nije me imenovao gradonačelnik, pa nema govora o takvu scenariju – ističe i dodaje da će mandat odraditi do kraja.

Komentara 76

MI
miso
12:52 04.08.2011.

Kad će Hrvatska dobiti vodstva koja dolikuju civilizaciji?

ZO
zoki385
20:23 04.08.2011.

Vidi se na fotki da je Sara pristojna i skromna djevojka. ma tko joj takvoj nebi pomogao. :-)

OB
-obrisani-
19:39 04.08.2011.

ovo mu nije prva afera s tim damama, prema tome Šoštaru šuti i ne muti g***** jer smrde jače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije