Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prolazak kroz crveno

Od vozačice tražio 500 kuna, a ona ga prijavila na Faberov prijedlog

'28.12.2009., Zagreb - Novcanica od 200 kuna, ilustracija.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
28.10.2010.
u 20:13

I dok Monika K. tvrdi da je Milan D. od nje tražio mito, policajac tvrdi da je nikada nije vidio, a kamoli zaustavio i tražio mito

Dvije različite priče o istom događaju ispričali su na zagrebačkom Županijskom sudu. Naime, policajca Milana D. USKOK sumnjiči da je od vozačice Monike K. 3. listopada 2009. uzeo 500 kuna mita. Prema optužnici, Milan D. radio je na osiguranju sjedišta Židovske općine u Palmotićevoj ulici.

Dogovor o kazni

Zaustavio je vozilo koje je kroz križanje s Amruševom prošlo na crveno. Vozačici je kazao da se takav prekršaj kažnjava oduzimanjem vozačke dozvole, dvama kaznenim bodovima te sa 2000 do 3000 kuna. Istodobno, kaže se u optužnici, policajac je naznačio da je sve to spreman oprostiti za "nagradu" od 500 kuna.

– Sa mnom je u vozilu bilo dijete. Nipošto sebi nisam mogla dopustiti luksuz da ostanem bez vozačke. Policajac mi je rekao da se za novac sve možemo dogovoriti. Nisam imala novca uza se, a on mi je kazao da idem na obližnji bankomat. Dok sam išla do bankomata, nazvala sam Vladimira Fabera kojeg poznajem, rekla mu što mi se događa i pitala ga što da radim. Faber mi je rekao kako je moja građanska dužnost da prijavim policajca jer je riječ o traženju mita. Napomenuo mi je i da zapišem serijske brojeve novčanica prije nego što ih predam policajcu – kazala je Monika K.

Bio bez palice STOP

Kada se vratila, policajac joj je, kaže, rekao da novac stavi u vozačku kako se ne bi vidjelo da mu daje mito. U međuvremenu je Faber prijavio što se događa u Palmotićevoj. No dok Monika K. tvrdi da je Milan D. tražio od nje mito, on ima posve drugu priču.

– Tu ženu nikada nisam vidio, nisam je zaustavio jer mi to tog dana nije bila zadaća. Radio sam na osiguranju Židovske općine, a uza se nisam imao ni palicu STOP ni formulare za prometne prekršaje – kazao je u obrani policajac.

Objasnio je da se bez odobrenja nigdje nije smio maknuti, no da ga je u nekom trenutku pozvao šef. Otišao je i cijelo vrijeme bio u postaji, a za to vrijeme, kraj policijske kućice nije bilo nikoga. – Novac je ondje mogao staviti bilo tko – branio se policajac, kojem će danas biti izrečena presuda.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:36 29.10.2010.

zar neznate da se policiji ostavlja milo dar kao i u crkvi...ovaj policajac laže koliko je dug i širok ,čak se djeca smiju u vrtiću njegovoj priči....dobar hahahaha

GO
gotama
20:18 28.10.2010.

nije ovaj izuzetak nego pravililo...jadni su da nemogu biti jadeniji

CP
copy paste
22:52 28.10.2010.

lihvari milicijski,kako ih nije sramota-gledat ljude u oči i tražit novce.za tako nisko past treba imati i talenta.to je besramna krađa i ništa drugo.puna ih je lijepa naša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije