Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O LOKALNIM IZBORIMA

Milanović: Kampanja nije bila prljava, bila je zloćudna!

zoran milanović,iblerov trg (1)
Patrik Macek/PIXSELL
03.06.2013.
u 09:50

"Dojmovi su uvijek gorko-slatki, negdje dobiješ, negdje izgubiš, ali generalno možemo biti zadovoljni"

Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao rezultate drugog kruga lokalnih izbora. Presicu je prenosio Leteći reporter Večernjaka.

– Teško je podvući crtu. Dojmovi su uvijek gorko-slatki, negdje dobiješ, negdje izgubiš, ali generalno možemo biti zadovoljni – rekao je Milanović, dodajući kako nije vrijeme ni za kakav trijumfalizam te kako ga brine nered u kampanji za dvije-tri gradske blagajne.

– Kampanja nije bila prljava, bila je zloćudna – rekao je Milanović, pitajući se je li vrijedno izbora da se ljude poziva na rušenje ustavnog poretka.

Rekao je da je SDP i dalje najjača stranka u Zagrebu.

– To nas ne zadovoljava, ali je gradska organizacija napravila što je mogla – rekao je.

Dodao je kako poštuje izbor Zagrepčana, ali mu neće pljeskati. Naglasio je kako je posao ministra zdravlja mnogo teži od posla gradonačelnika.

– Posao svakog ministra, pogotovo ministra zdravlja, sto puta je teži  od posla gradonačelnika Zagreba jer su ministri ograničeni proračunom, a u Zagrebu proračun ode gore ili dolje milijardu kuna i nikome ništa – rekao je Milanović.

Na pitanje jesu li autobusi, o kojima je govorio šef HDZ-a Tomislav Karamarko kada je rekao da su u Vukovaru pobijedili autobusi, bili SDP-ovi, Milanović nije želio odgovoriti već je samo rekao "Dalje".

Na pitanje odgovornosti predsjedništva stranke za izborni poraz u Međimurju, Istri i Zagrebu, u kojima je predsjedništvo odlučivalo o kandidatima mimo volje lokalnih organizacija, Milanović je rekao kako bi se jednakom analogijom moglo govoriti o zaslugama predsjedništva na 50 drugih mjesta, ali da o tome neće govoriti. Naglasio je kako uvijek čestita onima koji su se pošteno borili.

– Prije svakih i nakon svakih izbora rade se bilance. Imamo stotine jedinica samouprave, naravno da nisu sve jednako velike i jednako važne – rekao je Milanović.

U SDP-u su već izrazili zadovoljstvo rezultatima izbora. Iako su izgubili Zagreb, gdje je Milan Bandić očekivano pobijedio njihova kandidata Rajka Ostojića, osvojili su vlast u ostalim najvećim gradovima – Rijeci, Splitu i Osijeku, kao i u Vukovaru i Sisku.

>> Milanovića spasio 2. krug: Relativna pobjeda nosi mu mir

>> Mogu li SDP-u Rijeka, Split i Osijek biti utjeha za gubitak Zagreba?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije