Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O dvojezičnosti

Kajin: Ćirilica je koliko srpsko toliko i hrvatsko pismo

kajin
Patrik Macek/PIXSELL
03.09.2013.
u 14:02

Devedesetih godina bila je bitna mirna integracija i kažnjavanje zločinaca, pismo niko nije spominjao, poručuje Kajin

 - Da li smo mi u Istri bogatiji ili siromašniji zato što imamo dvojezične tabele, mislim da smo bogatiji. Ćirilica se u Vukovaru koristila i prije rata i ona je koliko i srpsko, toliko i hrvatsko pismo – kazao je danas u Puli nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin poručivši HDZ-u kako je dosta huškanja, jer kaos nikome ne treba.

- Devedesetih godina bila je bitna mirna integracija i kažnjavanje zločinaca, pismo niko nije spominjao. Nakon toga su se Sanader i Pupovac, zbog izbora 2009., dogovorili o dvojezičnosti Vukovara. Slažem se sa stožerom da se ne smije udarati na Vukovar, ali i da se ne smiju voditi političke bitke oko Vukovara - zaključio je Kajin. Poručio je Vukovarcima da se ugledaju na Antu Gotovinu, a prisjetio se i riječi generala Bobetka koji mu je rekao kako su se borili da bi živjeli po pravilima.

>> 'Zaustavili 28 autobusa na putu za Vukovar' Policija: Ne znamo ništa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije