Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt nestala djeca

Dijete neće pobjeći iz okruženja u kojem je sigurno i voljeno

nestala djeca
Foto: Thinkstock
20.11.2013.
u 12:36

Ovo je želja zajedničkih snaga 24sata, Večernjeg lista i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu da se napravi prvi korak da se dijete pronađe i pokaže mu da ipak ima netko tko se brine

Koliko možemo napraviti da pomognemo djeci koja nas trebaju jer su korak do puno gore situacije nego u kojoj su se našli? Djeca nas trebaju a pogotovo koja su pobjegla iz institucija u koje su smještena ili privremeni dom jer nisu imali tu sreću roditi se u barem malo boljem obiteljskom okruženju s mrvicu ljubavi gdje neće biti samo jedan broj u nizu zlostavljane djece koja su tiha i povučena u Vašem susjedstvu, a žele samo malo roditeljske pažnje i ljubavi.

Dosta često stavimo im stigmu jer je lakše osuditi nego pomoći a da se ne pitamo što stoji iza tih nesretnih sudbina djece čiji ih put nanese u nepoznato, daleko od svih, a pogotovo najbližih?

Projekt www.nestaladjeca.hr s kojima želimo podići razinu svijesti među građanima da dijete neće pobjeći iz okruženja u kojem je sigurno, voljeno i poštovano, nego od nekog mjesta od kojeg bi se odrasli čovjek svim naporima borio da samo zadrži pogled na nešto tako surovo.

Upravo je ovo želja zajedničkih snaga 24sata, Večernjeg lista i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, da sa malo volje i truda, na jedne od najposjećenijih web stranica dnevnih novina postaviti podatke o nestaloj djeci i napravi prvi korak da se dijete pronađe i pokaže mu da ipak ima netko tko se brine i kome je stalo što ga nema, jer ipak možemo nazvati ''obitelj'' bilo koga kome je stalo do nas, a nekad je tako malo potrebno da bi svi bili velika obitelj.

Mediji danas mogu rušiti vlade, a tako je malo potrebno da upravo oni  naprave korak da se zaštiti dijete, povijest uvijek pamti odvažne koji se usude protresti rutinu svakodnevnice i biti drugačiji, zato Vas pozivam da se usudite i pridružite se ovom projektu.

Podijelite informaciju i preuzmite baner sa naših web stranica.
Tomislav Ramljak
Voditelj CNZD-a     
 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije