Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MUP-u ZADOVOLJNI

Borovec: Nitko ne razmišlja o ostavci pa ni ministar Karamarko

borovec-novi
Foto: Arhiva VL
1/6
13.06.2011.
u 16:06

Mladen Grdović, koji je davao homofobne izjave, još nije bio na obavijesnom razgovoru, ali bit će pozvan. Facebook-grupa koja je pozivala na mržnju u ponedjeljak je ugašena.

– Nitko u MUP-u, pa ni ministar Tomislav Karamarko, ne razmišlja o ostavci – rekao je Krunoslav Borovec, načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a, koji je u ponedjeljak u Splitu rekao da odnosi policije s LGBT populacijom nikada nisu bili bolji. Krivo im je što su na meti prozivki organizatora jer smatraju da im je suradnja dobra i da su uspjeli zaštititi sudionike gay povorke u Splitu.

>> Nizozemska veleposlanica: Split je potvrda da vam treba monitoring

– Organizatori su promijenili lokaciju i 16. svibnja tražili da skup ne bude na Prokurativi, koja je sigurnosno bolja, nego na Rivi. Pristali smo i da nam ne kažu da ih sprječavamo u komunikaciji s građanima – rekao je Borovac, koji tvrdi da je policija u subotu dobro reagirala, spriječila veće nerede i omogućila održavanje skupa.

>> Policija istražuje Facebook grupu koja podržava napad na paradu

Pred policijom je velik posao identificiranja što većeg broja izgrednika te njihova sankcioniranja.

– Svako kazneno djelo usmjereno prema sudionicima skupa tretiramo kao kazneno djelo zločina iz mržnje. Bez obzira tko je taj što je nešto takvo rekao bit će sankcioniran – tvrdi Borovec. Rekao je da Mladen Grdović, koji je davao homofobne izjave, još nije bio na obavijesnom razgovoru, ali da hoće. Facebook-grupa koja je pozivala na mržnju u ponedjeljak je ugašena, ali Borovec kaže da policija nema veze s time. U svakom slučaju kriminalistička istraživanja vezana za događaje u subotu trajat će danima, možda i mjesecima.

>> Josipović: To nije pravo lice RH, Kerum: Dobro je i prošlo!

>> Forum za slobodu odgoja oštro osudio nasilje na Paradi ponosa

Ključne riječi

Komentara 147

RA
Rak
22:32 13.06.2011.

Ischmidt imaš neke strašne komplekse i liječi ih na drugom mjestu.

MO
modrulj
17:06 13.06.2011.

Zamolio bi urednistvo Vecernjeg da ako je moguce prenese izjavu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gospodje Gordanae Lukač Koritnik.

PK
pkurrcinu
18:19 13.06.2011.

Trebalo je zabraniti skup ne zbog prevelikog rizika neko zbog smišljene provokacije. ************ Pa valjda nisu zabranili jer im paše , ne ? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije