Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK

Vesce: Svejedno je na koga ćemo u 1. krugu, cilj je finale

Medveščak - Donbass
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
25.01.2014.
u 08:30

I legendarni Valerij Kamenski tijekom gostovanja svoga Atlanta prekjučer u Areni tražio je savjete od Foxa, Gojanovića i društva. To najbolje pokazuje kako rade u Medveščaku.

Malo je tko ljetos vjerovao da će Medveščak već šest kola prije osnovnog dijela prvenstva bezbrižno kalkulirati s kime će igrati u prvom krugu doigravanja. Iako s najmanjim proračunom u ligi (10 milijuna eura), medvjedi predvođeni trenerom Markom Frenchom prometnuli su se u najugodnije iznenađenje lige.

Kao feniks iz pepela

I legendarni Valerij Kamenski tijekom gostovanja svoga Atlanta prekjučer u Areni tražio je savjete od Foxa, Gojanovića i društva. To najbolje pokazuje kako rade u Medveščaku.

– Uopće me ne iznenađuje uspjeh jer nam je momčad prepuna igrača s NHL iskustvom. I prije nego što smo održali prvi trening vjerovao sam da ćemo ući u doigravanje – rekao je ponajbolji igrač Medveščaka Ryan Vesce i dodao:

– Ključno je što igramo kao momčad, kod nas nema igrača koji iskače iz sustava. To je strogo zabranjeno.

Doigravanje više nije sporno, sada slijedi borba za što bolju poziciju.

– Cilj nam je osvojiti što bolje mjesto, ali samo zato jer bi to značilo da smo u dobroj formi uoči doigravanja. Iskreno, uopće ne razmišljamo o suparniku u 1. krugu, nema momčadi koju pod svaku cijenu želimo izbjeći. Cilj nam je doći do finala lige, ako je moguće, a to znači da moramo pobijediti sve na Zapadu. Znam da zvuči optimistično, no vjerujemo da možemo doći i do naslova – poručio je Vesce.

Danas u 17.30 sati u Areni gostuje ruski velikan Lokomotiv, klub koji se digao kao feniks iz pepela nakon što je cijela momčad poginula u padu aviona u rujnu 2011. godine.

Nakon treninga – čišćenje

– Lokomotiv je na početku sezone igrao slabije, ali je sada u naletu. Ima odlične vratare i neće nam biti lako – kaže Vesce.

Nakon treninga je medvjede na parkiralištu kraj Arene dočekalo čišćenje automobila jer ih je pokrio snijeg.

– Lijepo je vidjeti snijeg, već sam pomislio da u Zagrebu i ne pada – sa smiješkom na licu zaključio je Vesce.

Ključne riječi

Komentara 1

FU
FULL
13:35 25.01.2014.

Za ulazak u doigravanje se znalo već na početku ove godine s obzirom koji kapacitet igrača imamo, najbolja "verzija" i ispunjen plan bi bio ulazak u polufinale (nije uvjet i prolazak) i to bi bilo to s ovom sezonom. Da li ćemo to uspjeti ostvariti ovisi o nama samima nebitno protiv kojeg protivnika ćemo igrati? i to najviše o tome kako i koliko ćemo otkloniti naše nedostatke u odmoru od 3tj koji dolazi nakon 27.1., ako budemo dovoljno "ozbiljni" znat će se već na početku u prvoj utakmici play-off-a, a ako ne onda je sve jasno. Uvjerenja sam da su svi dovoljno ozbiljni zbog sebe i mrežnog marketinga s kojim računaju biti za stepenicu više sljedeće godine da se odmah na početku u jesen da na znanje svima na računanje polufinala 2015 Medveščaka pod normalno, a ako bude tako? onda tek 2016 možemo očekivati osvajanje Gagarina ili ravnopravnu borbu u finalu. Ništa nije u ovom projektu nemoguće ako se i dalje nastavi s energetskom inercijom koja je vladala do sad a nije se nigdje osjetio pad što je jako pozitivno u konačnoj pobjedi i veličini Medveščaka koji je za dva koplja ispred bilo kojeg kluba u Hrvatskoj. U ne dalekoj prošlosti je samo Cibona, pod vodstvom g. Novosela, pokazala identičan pohod, i na žalost je već dugo neprepoznatljiva iz niza razloga, s tim da je natjecanje Cibone i Medveščaka u svojim skupinama i sistemima natjecanja bio daleko lakši u ono vrijeme na strani Cibone, da su bili identični, pitanje je da li bi "veličine" bile identične?, tu je Medveščak pokazao daleko veću superiornost u svim elementima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije