Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ

Vegas došao na jednu pobjedu od osvajanja prvog NHL naslova u povijesti

NHL: Stanley Cup Final-Florida Panthers at Vegas Golden Knights
Stephen R. Sylvanie/REUTERS
VL
Autor
hina
11.06.2023.
u 08:27

Momčadi koje vode s 3-1 u finalnoj seriji Stanley kupa osvojili su naslov 36 od 37 puta. Jedina momčad koja je uspjela preokrenuti rezultat su Toronto Maple Leafsi iz 1942., koji su gubili 0-3 od Detroit Red Wingsa i na kraju pobijedili

Vegas Golden Knightsi udaljeni su jednu pobjedu od osvajanja svog prvog naslova Stanley Cupa u povijesti franšize nakon što su u subotu navečer, u četvrtoj utakmici finala, u Sunriseu na Floridi pobijedili Florida Pantherse sa 3-2.

Golden Knightsi, koji vode u seriji na četiri pobjede 3-1, pokušat će osvojiti naslov u petoj utakmici u utorak kod kuće.

Chandler Stephenson zabio je dva gola, a William Karlsson jedan za Golden Knightse, koji su se oporavili nakon razočaravajućeg poraza u produžetku u prošloj utakmici. Vratar Adin Hill obranio je 29 puta.

VEZANI ČLANCI:

Brandon Montour i Aleksander Barkov bili su strijelci za Pantherse, a ratar Sergej Bobrovsky zaustavio je 28 udaraca rema svojim vratima.

Momčadi koje vode s 3-1 u finalnoj seriji Stanley kupa osvojili su naslov 36 od 37 puta. Jedina momčad koja je uspjela preokrenuti rezultat su Toronto Maple Leafsi iz 1942., koji su gubili 0-3 od Detroit Red Wingsa i na kraju pobijedili.

Golden Knightsi su stigli do finala Stanley Cupa 2017./18., u svojoj prvoj sezoni u NHL-u, ali su izgubili od Washington Capitalsa u pet utakmica. Philadelphia Flyersi osvojili su naslov 1974. u svojoj sedmoj sezoni, dajući Golden Knightsima priliku da nadmaše to postignuće.

Panthersi su otvorili doigravanje tako što su smanjili zaostatak u seriji od 1-3 protiv najbolje momčadi Istočne konferencije iz regularnog dijela sezone, Boston Bruinsa. Sada će pokušati učiniti upravo to protiv ekipe iz Vegasa koja je bila prva u Zapadnoj konferenciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije