Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA POVIJEST

Trener i četiri medvjeda u Davosu za Kanadu

Medveščak
Foto: Igor Soban/PIXSELL
22.12.2016.
u 17:50

– Velika je čast biti pozvan kao dio momčadi Kanade i veselim se što su mi dali priliku. Prava je povlastica sudjelovati na Spenglerovu kupu i raditi s trenerima i igračima koji su izabrani da predstavljaju Kanadu – izjavio je trener Dwyer.

Hokejaši na ledu Medveščaka, koji se još potajno nadaju da mogu ući u doigravanje u KHL-u, dobili su novo priznanje. Naime, imat će i ove godine predstavnike na prestižnom Spenglerovu kupu u Davosu.

Nakon što je glavni trener Gordie Dwyer imenovan pomoćnim trenerom Kanade, Kanađani su objavili potpuni sastav i na njemu su se našla četvorica medvjeda koji su dobrim igrama zaslužili poziv.

Za povijest

– Velika je čast biti pozvan kao dio momčadi Kanade i veselim se što su mi dali priliku. Prava je povlastica sudjelovati na Spenglerovu kupu i raditi s trenerima i igračima koji su izabrani da predstavljaju Kanadu – izjavio je trener Dwyer.

Vratar Drew MacIntyre, braniči Shaone Morrison i Blake Parlett te napadač Colby Genoway nosit će kanadski dres i nadaju se da će pomoći Kanadi da obrani naslov prvaka osvojen prošle godine.

Prije dvije godine, Shaone Morrison igrao je na tom prestižnom turniru u sastavu Davosa.

– Presretan sam i oduševljen što sam pozvan u momčad Kanade i drago mi je što ponovno idem na Spenglerov kup. Veselim se igranju za Kanadu, to je san svakog klinca koji u Kanadi počinje igrati hokej – rekao je Morrison.

I trener, koji je drugu sezonu u Medveščaku i koji sanja da jednog dana postane trener u NHL ligi, također nije skrivao zadovoljstvo.

– U svijetu sporta ne postoji veća čast nego predstavljati svoju zemlju. A u Kanadi Spenglerov kup ima posebno značenje. Za nas je to turnir protkan poviješću i prestižem – istaknuo je trener Dwyer.

U petak Ufa

I dok će Medveščak od 23. prosinca 2016. do 3. siječnja 2017. imati pauzu od utakmica u KHL-u, trener Dwyer je siguran da će odlazak u Davos pozitivno utjecati na igrače.

– Taj turnir kao da je stvoren da donese energiju momčadima i igračima koji na njemu sudjeluju. Biti tamo je nagrada samo po sebi i siguran sam da će pozitivno djelovati na naše igrače i da ćemo ga svi potpuno iskoristiti.

Spenglerov kup počinje 26. prosinca, a prije toga medvjede još očekuje utakmica u petak 23. prosinca protiv Ufe Salavat Julajev. Utakmica će u Ledenoj dvorani početi u 19 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije