Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIN- MED 4:3

Suci kumovali porazu Medveščaka kod Dinama

medveščak hokej
Marko Lukunić/PIXSELL
19.10.2013.
u 17:33

Četiri sekunde prije kraja igrač Dinama je srušio Dekanicha u njegovom prostoru, no sudac to nije svirao, a Mosaljov je pogodio za konačnih 4:3.

Samo 50 sekundi dijelilo je Medveščak od najveće pobjede u ovoj sezoni. Vodili su medvjedi 3:2 protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Dinama Moskve sve do zadnje minute, no onda je 50 sekundi do kraja strijelac bio Cvetkov, a samo četiri sekunde prije isteka 60. minute za veliki preokret Dinama zabio je Mosaljov. No, kod gola Mosaljova dogodio se sudački previd jer igrač Dinama u golmanskom prostoru prethodno je odnio vratara Medveščaka Marka Dekanicha. Uzaludni su bili veliki protesti Marka Frencha i igrača, a koliko je revoltiran sudačkom odlukom bio Dekanich pokazuje što je bez rukovanja s protivnicima bijesno napustio led. Medvjedima, nažalost, nije pomoglo ni što su triput vodili.

 Kostrjukov bodrio medvjede

 Unatoč porazu, predsjednik Medveščaka Damir Gojanović mogao je biti ponosan gledajući utakmicu u društvu legendarnog ruskog trenera Anatolija Kostrjukova.

Istina, Dinamo je u 60 minuta pokazao više i opravdao zašto je dvostruki uzastopni prvak, Dekanich je sjajnim obranama spašavao medvjede, no dojam je da je Medveščak zaslužio odnijeti barem bod iz dvorane Lužnjiki. Inače, Dekanich je prednost pred Brustom dobio nakon devet utakmica te potpuno pravdao Frenchovo povjerenje. Treba pohvaliti i Ryana Vescea čiji je nastup zbog želučanih problema bio upitan, no Amerikančeva želja za igranjem bila je velika, a baš je on zabio prvi gol.

 Osim poraza, loša je vijest za trenera Medveščaka da je vjerojatno na neko vrijeme ostao bez beka Hannua Pikkarainena, koji je istegnuo preponu. Matt Murley zbog ozljede glave na prošloj utakmici nije igrao, a umjesto njega priliku je dobio Dario Kostović.

Slijedi gostovanje kod Vitjaza

 – Murley se osjeća dobro, no zasad je posteđen treninga. Liječnik još pažljivo prati njegov slučaj iz dana u dan, točnije iz sata u sat. Dolaskom u Zagreb napravit će se detaljnije pretrage i tek tada će se odlučiti kada će opet igrati – objasnio je Mattovu situaciju glasnogovornik Ranko Vučinić.

 Iduću utakmicu medvjedi igraju već u ponedjeljak u gostima kod Vitjaza.

>> Zbog brutalnog starta Panina na Murleyu KHL postrožuje kazne

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije