Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naš najveći hokejaš:

Prošao sam pakao, roditelji su morali prodati auto. A NHL je čudo, ali i pun spletki

Borna Rendulić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.08.2017.
u 22:37

– Zaradio sam solidno, no nije to novac koji mogu dobiti ako postanem top igrač u Europi, što mislim da mogu. Tada će stići i veliki novac, da si osiguram budućnost.

Borna Rendulić (25) ovih dana na klizalištu Velesajma trenira s hokejašima Medveščaka. Samo privremeno, jer najbolji hrvatski hokejaš daleko je iznad nivoa EBEL-a, no s medvjedima održava formu i čeka novi angažman. Protekle tri sezone proveo je u Americi, u sve tri nastupao u NHL-u i AHL-u, no kako nije dobio pravu priliku u najjačoj ligi svijeta, odlučio se vratiti u Europu.

– Već sam u maloj depresiji zbog ovih dva mjeseca čekanja. Agent mi stalno obećava dobar angažman u KHL-u, no iskreno, nisam više voljan čekati pa sam počeo pregovarati s finskim klubovima. U Finskoj sam stasao kao igrač, jako me cijene, i mislim da mi je najpametnije tamo odigrati jednu super sezonu pa onda sljedeće otići u KHL pod svojim uvjetima. U Finskoj bih igrao top liniju, nabio dobru statistiku – pametno promišlja Rendulić.

Trenirao ga legendarni Roy

Opisao nam je svoje tri sezone u Sjevernoj Americi.

– NHL i Amerika imaju dobrih, ali i loših stvari. Prvu sezonu počeo sam igrati jako dobro u Coloradu, zabio sam prvi NHL gol, no onda mi se dogodila teža ozljeda. Drugu sam sezonu pak gotovo cijelu proveo u AHL filijali. U trećoj sezoni, kada sam prešao u Vancouver, odradio sam odličan kamp, napričali su mi tada bajke, nebuloze, da sam ja njihova budućnost... Ali onda me nisu stavili u NHL momčad pa sam opet morao u AHL. Zato sam sada odlučio vratiti se u Europu. Naravno, ne isključujem povratak u NHL jednoga dana – rekao je Rendulić i dodao:

– Generalno, iskustva iz NHL-a bila su sjajna. Igrao sam za velikana Colorado, trener mi je bio legendarni Patrick Roy, zabio sam gol koji je na noge digao 20.000 ljudi u dvorani. Taj trenutak ostat će mi vječno. Ma NHL je čudesan, bolje od toga ne postoji. Od hrane, do hotela, aviona, cura, fanova... Jednostavno si na vrhu svijeta. Svi te gledaju kao Boga, navijači se dive igračima. Bilo je super igrati s NHL igračima, uvjeriti se kako dobro kližu, lebde po ledu...

Ipak, ima NHL i onu lošiju stranu. Kao i svaki vrhunski sport i liga.

– Ima spletki, podmetanja, politike... Agenti guraju svoje igrače, a Amerikanci za sebe općenito misle da su najbolji. Pogotovo sam im ja kao igrač iz Hrvatske bio ništa, iako sam bio bolji od mnogih koji su dobili veću šansu, koje su gurali. Bilo bi mi lakše da sam Finac, Šveđanin, kao Hrvat sam im bio zadnji na listi, neki nisu ni znali da se u našoj zemlji igra hokej. Uz sve to, treba imati i sreće, da ti se neke stvari pogode. No, naučio sam puno, stasao kao osoba, postao bolji igrač.

Stići će i pravi novac

Uspio je u Americi i zaraditi.

– Zaradio sam solidno, no nije to novac koji mogu dobiti ako postanem top igrač u Europi, što mislim da mogu. Tada će stići i veliki novac, da si osiguram budućnost.

A od tog novca dio će sigurno dati i svojim roditeljima koji su se puno odricali da bi Borna uspio.

– Teško je iz Hrvatske doći do NHL razine. Jedini način je da si jako talentiran, pa da onda odeš negdje van i zaboraviš sve ostalo osim hokeja. Ni starci, ni cure, ni izlasci... to je jedini put. Ja sam prošao i kroz pakao, ali to se isplatilo na kraju. Uložili su mnogo i moji starci. Nisu stajali idealno s lovom, ali kada su vidjeli da sam talentiran, čak su i prodali auto da bih ja imao sve što mi treba – zaključio je Borna.

Odricanja su se isplatila, jer Borna je već sada uvjerljivo najbolji hrvatski hokejaš u povijesti...

Komentara 1

BR
brancro
00:59 11.08.2017.

Mogao si igrati KHL u Medveščaku pa se dobrim igrama nametnuti i prodati nekoj bogatoj ruskoj momčadi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije