Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DVOSTRUKI' ŽIVOT

Popravlja kultne satove, a sada s Hrvatskom ide po zlato na SP-u!

03.04.2014. Zagreb- Igor Jacmenjak, hrvatski hokejaski reprezentativaci i igrac i hokejas Medvescaka radi na odrzavanju satova kod urara Lebarovica. Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/3
05.04.2015.
u 08:09

- Zbog turnira u Nizozemskoj moramo uzimati godišnji odmor, ali već smo naučili odricati se za reprezentaciju, kažu naši hokejaši

Uoči hokejaškog SP-a u Eindhovenu (13.-19. travnja) hrvatsku reprezentaciju pojačali su brojni Hrvati iz Sjeverne Amerike (Dekanich, Glumac, Perkovich, Kinasevich, Sertich...), ali i Kanađani s NHL iskustvom poput Letanga i Murraya. No hrvatska reprezentacija, i to ravnopravni dio, jesu i amateri koji uz hokej normalno rade neki drugi posao ili studiraju.

Na trening u odijelu

– Ako za vrijeme SP-a u Eindhovenu stane sat na Trgu bana Jelačića, građani će se morati strpjeti jer popravljač sam ja. Popravljam satove po crkvama, državnim institucijama, trgovima – sa smiješkom na licu opisao je svoj posao bek Hrvatske Igor Jačmenjak (35).

Pripreme s reprezentacijom poremetile su mu radni dan. – Prvo idem na jutarnji trening, onda popravljati satove, pa navečer opet na trening. Nije lako, ali za Hrvatsku nije problem – kaže Jačmenjak.

Zanimljivo, Igor je posljednji hokejaš u Hrvatskoj koji igra s drvenom palicom.

– Točnije, igrao sam do nedavno jer se zapalila tvornica koja mi ih je radila pa sam sad morao prijeći na grafitne palice. Ali ostavio sam jednu drvenu samo za SP – kaže Igor.

Dok Jačmenjak na treninge reprezentacije dolazi u radnom odijelu, napadač Mladosti Marko Ljubić (30) dolazi u odijelu.

– He-he, suigrači me često zezaju zbog toga i kažu mi da trening nije tolika svečanost da moram dolaziti u odijelu. No radim u financijskoj industriji, a kako direktno s posla idem na trening, dolazim u odijelu – objasnio je Ljubić i dodao:

– Uzet ću sada tjedan dana godišnjeg zbog nastupa u Eindhovenu, ali nije mi žao. To ionako odmah ukalkuliram na početku godine.

Cilj je hrvatske reprezentacije koju vodi Kanađanin Don MacLean zlatna medalja, čime bi kockasti ušli u 1A diviziju svjetskog hokeja. Osvoje li zlato, imat će ga gdje proslaviti. Naime, napadač Tadija Mirić (30) suvlasnik je noćnog kluba Groove.

U utorak sa Slovenijom

– Da, idemo osvojiti zlato, a onda tulumariti kod mene u Groove. Hokej mi je ljubav, no moram raditi nešto da preživim jer mi smo u hokeju ipak amateri. Srećom, najčešće radim po noći pa ujutro i preko dana mogu trenirati. Jest naporno, ali izdrži se – kaže Mirić.

Ivan Janković (20) najnadareniji je hrvatski hokejaš, ove je sezone bio i najbolji strijelac u juniorskom EBEL-u. A u budućnosti bi mogao voditi Medveščak, ili možda KK Cedevitu, gdje mu je otac član uprave:

– Studiram sportski menadžment, cilj mi je raditi u jakom sportskom klubu. Zbog nastupa za reprezentaciju sam morao tražiti ispričnicu na fakultetu.

U reprezentaciji je trebao biti i jedan vatrogasac – Joel Prpic, no nije mogao stići iz rodne mu Kanade jer trenutačno ima puno posla u svojoj vatrogasnoj postaji.

A ljubitelji hokeja prije odlaska na SP naše hokejaše moći će gledati u utorak u Ledenoj (19 sati) u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom.

>> Prvo će igrati za Hrvatsku na SP-u, a onda se družiti s Bon Jovijem i Aerosmithom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije