Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA HRVATSKE 6:4

Kapetan Srbije: Nismo išli u centar Zagreba s našim obilježjima

Hrvatska hokej reprezentacija Srbija (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/4
19.04.2013.
u 22:39

Hrvatski hokejaši nešto teže od očekivanog došli su do pobjede nad Srbijom

Hrvatska hokejska reprezentacija u 4. je kolu SP-a Divizije 2A pred 3500 navijača u Ledenoj dvorani pobijedila Srbiju sa 6:4 (2:0, 3:3, 1:1). Golove u jubilarnoj 100. utakmici Hrvatske na Svjetskim prvenstvima zabili su Prpic (2), Rendulić, Hećimović, MacAulay i Mirić. Hrvatska je u 30. minuti povela 4:0, no onda su Srbi u samo pet minuta zabili tri gola. Ipak, kvaliteta naših na kraju je presudila. Za zlatnu medalju i ulazak u viši rang našima treba barem bod u posljednjem kolu, večeras protiv Belgije (20.15 sati).

- Gledao sam Belgijance, iznenađujuće su dobri. Imaju jako, jako dobru prvu liniju. No, mi smo puno bolji nego prošle godine, MacLean i ostatak stručnog stožera napravio je odličan posao. Uz to, igramo pred domaćom publikom, ne smijemo kiksati – rekao je bek Hrvatske, Kanađanin Kenny MacAaulay.

Napadač Luka Mikulić je dodao:

- Nakon 4:0 mislili smo da će pobjeda doći sama, pa smo se opustili. No, vratili smo se na vrijeme i okrenuli opet utakmicu na našu stranu. Protiv Belgije u posljednjem kolu dosta nam je i remi, no u hokeju je nemoguće tako taktizirati, pa ćemo sigurno igrati na pobjedu. Favoriti smo i od toga ne bježimo.

A kapetan Srbije Marko Sretović je zaključio:

- Prije prvenstva svi su nas prežalili, otpisali, mislili da ćemo ispasti rang niže. To nam je bio motiv. U Zagrebu nam je super, nemamo nikakvih problema. No nismo izazivali vraga, u srpskim trenirkama šećemo se samo pokraj hotela i dvorane, nismo išli u centar grada.

Rezultati 4. kola: Hrvatska – Srbija 6:4, Island – Španjolska 6:3, Belgija – Australija 1:3.

Poredak: Hrvatska 12, Belgija 9, Srbija 6, Island 5, Australija 4, Španjolska 0 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije