Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati po zlato i vi

Hokejaši: Reprezentacija više neće biti 'maturalac'

'09.04.2013., Zagreb - Trening Hrvatske hokejaske reprezentacije u Domu sportova. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Zarko Basic/PIXSELL
11.04.2013.
u 18:31

- Prošlih godina nije bilo discipline, izgledalo je nekad kao da smo na maturalcu. Izbornik MacLean i pomoćnici Ratej i Letang su autoriteti, njih se sluša - rekao je Rendulić

– Favoriti smo za zlato. Igramo doma i moramo pobijediti baš svaku utakmicu – najavio je hokejaš Medveščaka Andy Sertich Svjetsko prvenstvo Divizije 2A u Zagrebu (od 14. do 20. travnja).

Hrvatsku očekuju dvoboji protiv Španjolske i Australije, koji su najveći konkurenti za prvo mjesto, te protiv Islanda, Srbije i Belgije.

Letang direktor repke

– Prošle smo godine igrali sa svima osim s Australcima, mislim da smo dovoljno kvalitetni da budemo prvaci – dodao je Sertich.

Uz Serticha, Hrvatsku će predvoditi iskusni igrači iz Sjeverne Amerike John Hećimović, Kenny MacAulay i Joel Prpic (uzeo godišnji jer u Kanadi radi kao vatrogasac), a puno se očekuje od mladića Rendulića, Kanaeta, Blagusa, Markovića, Šilovića i drugih.

Hrvatska ima i potpuno novi stručni stožer. Izbornik je postao Raymondov pomoćnik u Medveščaku Donald MacLean, a asistirat će mu Ivo Ratej. Direktor reprezentacije je Alan Letang, legendarni kapetan Medveščaka.

– Sve je bolje nego prije. Svi se više trude, prošlih godina nije bilo ni discipline, činilo se ponekad kao da smo na maturalcu. MacLean, Ratej i Letang veliki su autoriteti i njih se sluša. Nema više zezancije – rekao je Borna Rendulić, koji je ove sezone golove zabijao u finskoj ligi.

Nelogična utakmica

Pomoćnik izbornika Ivo Ratej dodao:

– Nije bilo kulta reprezentacije, no to se sad promijenilo, dečki dolaze na trening i ujutro i navečer. Vidi se da je igračima čast nastupati za Hrvatsku.

Zanimljivo, Hrvatska će danas u 18.30 sati u Ledenoj dvorani (ulaz slobodan) odigrati pripremnu utakmicu sa Španjolskom, s kojom igramo i drugog dana SP-a.

– Možda to nije najsretniji izbor, ali morali smo odigrati barem jednu utakmicu prije SP-a. Jedino su Španjolci pristali – otkrio je MacLean.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije