Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Sharksi bolji od Sabresa, Canucksi od Blackhawksa

San Jose Sharks
AFP
24.01.2010.
u 11:02

Bogati subotnji program u najjačkoj hokejaškoj ligi svijeta ponudio je čak 12 utakmica. Izdvajamo nastavak velikih pobjedničkih nizova Washington Capitalsa i Ottawa Senatorsa.

Junak 4-2 domaće pobjede Capitalsa nad Phoenix Coyotesima bio je Rus Aleksandar Semin s golom i tri asistencije u utakmici u kojoj je najbolja momčad Istočne konferencije došla do šeste uzastopne pobjede.

Golove za Capitalse postigli su i Brooks Laich i Eric Fehr, dok je praznu mrežu pet sekundi prije kraja pogodio i Aleksandar Ovečkin (33. gola ove sezone).

Do šeste uzastopne pobjede došli su i Ottawa Senatorsi s 2-1 kod Boston Bruinsa. Jason Spezza vratio se u sastav Senatorsa nakon 20 propuštenih utakmica zbog ozljede koljena i odmah je zabio pobjednički gol (njegov 6. ovosezonski) u 17. minuti druge trećine.

Bostonu je s druge strane ovo četvrti uzastopni poraz, a takav negativan niz Bruinsi nisu imali od prosinca 2007. godine.

Los Angeles Kingsi svladali su Detroit Red Wingse u Joe Louis Areni 3-2, a pobjednički je gol zabio Brad Richardson 7 minuta i 57 sekundi prije kraja utakmice. Imali su Red Wingsi prednost 2-0 nakon prve trećine i činilo se da kroče ka pobjedi, ali su ostali bez gola u zadnje dvije dionice i doživjeli tako 26. ovosezonski poraz. Najzaslužniji za pobjedu Kingsa bio je Anže Kopitar s golom i dvije asistencije.

U derbiju Zapadne konferencije Vancouver Canucksi su s uvjerljihih 5-1 pobijedili Chicago Blackhawkse u domaćem ledu. Već nakon prve trećine imali su Canucksi 3-0 golovima Samuelssona, Henrika Sedina i Bernier, a sjajnu večer imao je i vratar Roberto Luongo s 43 obrane.

Na kraju kažimo da je pobjedu upisala i najbolja momčad lige, San Jose Sharksi. Slavili su Sharksi nad Buffalo Sabresima 5-2 i tako upisali petu uzastopnu pobjedu i 16. u posljednjih 19 utakmica. Iako je Buffalo imao više udaraca prema vratima (40-24) sjajan je na vratima Sharksa bio Jevgenij Nabokov s 38 obrana i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje punog plijena svoje momčadi.

NHL liga, subota:

Boston - Ottawa 1-2

Philadelphia - Carolina 4-2

Montreal - NY Rangers 6-0

NY Islanders - New Jersey 2-4

Washington - Phoenix 4-2

Florida - Toronto 2-0

Detroit - Los Angeles 2-3

Tampa Bay - Atlanta 2-1 (penali)

St. Louis - Anaheim 3-4 (penali)

Minnesota - Columbus 4-2

Vancouver - Chicago 5-1

San Jose - Buffalo 5-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije