Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pobjeda nakon penala

Medveščak prvi put slavio u Beču

\'29.10.2010. Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - Hokej na ledu, EBEL liga, HKL Medvescak Zagreb - Moser Medical Graz 99ers.Frank Banham. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
23.09.2011.
u 21:52

Hokejaši Medveščaka u 5. su kolu EBEL-a pobijedili u gostima kod Vienna Capitalsa sa 3:2 nakon kaznenih udaraca. Veliki je to podvig medvjeda, jer u prijašnjih šest nastupa uvijek su glatko gubili u Beču.

Nakon što je prva trećina završila bez golova, vodstvo domaćima u 27. minuti donio je Bjornlie. U 52. minuti na 2:0 povisio je Gratton, a tada su medvjedi zaigrali na sve ili ništa. U 57. minuti na 2:1 smanjio je Dario Kostović svojim prvim golom u EBEL-u, a 69 sekudi do kraja Medveščak je izvadio golmana Ouzasa, te uveo još jednog igrača.

Isplatilo im se, jer samo sedam sekundi prije kraja produžetak je donio Adam Naglich. Nakon pet minuta produžetka nije bilo pobjednika, a u kaznenim udarcima puno su spretniji bili medvjedi, jer zabila su sva trojica - Day, Kinasewich i Banham.

- Odigrali smo vrhunski cijelu utakmicu, zaslužili smo tu prvu pobjedu u Beču. Kod 2:0 Bečani su već slavili pobjedu, no nama se upornost isplatila. Ovo nam puno znači za samopouzdanje, pokazali smo da imamo odličnu momčad - izjavio je predsjednik Damir Gojanović.

U momčadi Medveščaka jučer je debitirao Rus Trukhno.

- Donio nam je dimenziju više, dignuo cijelu momčad, iako je na utakmicu stigao praktički direktno iz aviona. Bit će pravo pojačanje - zaključio je Gojanović.

Ostali rezultati: Alba - Linz 5:6 , KAC - Graz 8:3, RB Salzburg - Villach 6:4, Olimpija - Znojmo 4:1, Jesenice bile slobodne.
Poredak: 1. KAC 8, 2. Linz 8, 3. Olimpija 8... 7. Medveščak 4 boda...

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
07:33 24.09.2011.

Bravo Medvjedi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije