Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO BEZ TRI ZUBA

Kanaet: Sada mogu odmah tražiti braniteljsku mirovinu

Dominik Kanaet
Željko Lukunić/Pixsell
15.04.2010.
u 20:26

- Nisam nosio gumicu za zube jer mi smeta kod disanja. A kacigu sa zaštitnom mrežicom nose samo papci – šali se Kanaet.

Dok ti ne izbiju barem jedan zub, nisi pravi hokejaš – izreka je koju zna svaki igrač tog popularnog sporta. Nažalost, mladi reprezentativac i napadač Medveščaka Dominik Kanaet (18) na prijateljskoj utakmici sa Srbijom imao je vatreno krštenje, odmah je ostao bez tri.

– U jednom duelu srbijanski branič palicom me pogodio odozdo te su mi odmah pukla tri zuba. Jedan sam pokupio s leda, a za druga dva ne znam. Možda sam ih progutao, a možda su završili na ledu pa ih je pokupila rolba – govori Kanaet koji je zaradio i nekoliko šavova na usnici.

Srbi mu vratili za golove

Iako jučer nije mogao pošteno ni govoriti ni jesti, Kanaet mora "stisnuti zube" jer se od njega kao ponajboljeg igrača reprezentacije mnogo očekuje na Svjetskom prvenstvu.

– Danas ću prvi put trenirati, nadam se da neću imati preveliki strah. Još me sve boli, jedva spavam od bolova i svaki dan pijem tablete – kaže Kanaet.

Jedan od suigrača našalio se da su Srbi vratili Kanaetu za to što im je u Beogradu zabio tri gola. Za svaki po jedan zub.

– Svi me pomalo zezaju. Tata mi je rekao da sada barem mogu tražiti ulazak u Registar branitelja. Ipak sam u bici sa Srbima izgubio tri zuba – zeza se Kanaet.

Po "kriterijima" za ulazak u Registar sigurno bi odmah dobio i braniteljsku mirovinu.

Potkraj sezone Dominik je u Medveščaku dijelio svlačionicu s mnogim igračima koji su ostali bez pokojeg zuba u karijeri.

Mrežica bi ga spasila

– Mislim da među stranim igračima Medveščaka nema ni jednog bez barem jednog umjetnog zuba. No, kad si hokejaš moraš biti spreman na to. Recimo, kolega Chovanec iz kluba ima sve prednje zube umjetne – objašnjava mladi hokejaš.

Zanimljivo, Kanaet kao 18-godišnjak još ima pravo nositi kacigu s mrežicom.

– Da sam znao da će mi se ovo dogoditi, nosio bih je. No, većina hokejaša čim napuni 18 godina baca kacigu s mrežicom. Dok sam igrao u Slovačkoj, uvijek smo zezali igrače koji su je nosili, a nekima smo je čak znali oblijepiti izolir-vrpcom tako da je nisu mogli navući na glavu.

Kanaet još ne zna kada će stavljati nove zube.

– Nemam nikakvo osiguranje pa ću morati sve sam platiti. Jedino ako potpišem ugovor s Medveščakom pa mi možda oni plate – nada se Kanaet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije