Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL finale

Boston osvojio Stanley Cup, navijači zapalili Vancouver

Boston Vacouver (1)
AFP
16.06.2011.
u 07:56

Hokejaši Bostona nakon 39 godina osvojili su Stanley Cup. Bruinsi su u sedmoj, odlučujućoj utakmici NHL finlala u Vancouveru pobijedil Canuckse 4:0. A domaći navijači su divljali po Vancouveru, razbijali izloge i palili automobile

Olimpijski grad Vancouver u noći sa srijede na četvrtak izgledao je kao najstrašnija ratna zona. Palež, pljačka, i žestoki sukobi s policijom, umjesto velikog slavlja koje se pripremalo uoči odlučujuće sedme utakmice finala NHL-a između domaćih Vancouver Canucksa i Boston Bruinsa.

Gosti su slavili 4:0, a ubrzo nakon toga u Vancouveru je zavladao totalni kaos. Više od 100.000 gnjevnih navijača koji su utakmicu gledali pored dvorane uputilo se prema centru grada te doslovno rušili sve pred sobom. Zapaljeno je nekoliko desetaka automobila, pokradeno mnogo dućana, zlatarna, navijači su hokejaškim palicama razbijali izloge, međusobno se tukli, bacali kamenje na policiju. Snage reda tek su nakon nekolko sati uspjele zaustaviti pomahnitale navijače, no ulice Vancouvera već su izgledale kao nakon tsunamija.

- Ovo je užasno. Ovaj grad i provincija imaju puno razloga za ponos, veliki je uspjeh što smo uopće dogurali do finala. Šteta što se ovo dogodilo - komentirao je ponajbolji hokejaš Canucksa, kapetan Henrik Sedin.

Gradonačelnik Vancouvera Gregor Robertson poručio je da je ovo sramotna slika koju će pogledati cijeli svijet.

– Nažalost, taoci smo huligana koji su ovo pokrenuli, a kasnije je bilo nemoguće zaustaviti masu. Ovo nije Vancouver, ovo su idioti koji kvare sliku našeg inače kulturnog grada – bijesnio je gradonačelnik.

Šef policije Jana McGuinness opisao je situaciju iz vlastitog iskustva.

– Nisam mogao vjerovati svojim očima, navijači su razbijali izloge i krali baš sve iz dućana. Čak i djevojke, koje su izlazile s rukama punim šminke, haljinica, majica... Nevjerojatno!

Vratimo se na utakmicu. Brad Marchand i Patrice Bergeron zabili su po dva gola, no prvo ime susreta kao i cijelog doigravanja bio je vratar Tim Thomas (37). Bostonov čuvar mreže proglašen je najkorisnijim igračem finala. U posljednoj utakmici obranio je 37 udaraca i sačuvao mrežu netaknutom, drugi put u finalu.

Tim Thomas postao je prvi vratar u povijesti NHL-a koji nije primio pogodak u sedmoj utakmici na gostujućem ledu. Bostonov vratar sada je vlasnik novog rekorda prema broju sakupljenih obrana u doigravanju - 798. Posebno je odličan bio u finalnoj seriji protiv najbolje napadačke momčadi lige. U sedam utakmica protiv Vancouvera primio je samo osam golova, obranio je 201 od 209 udaraca na vrata.

Boston je prva momčad u povijesti NHL-a koja je u doigravanju iste sezone slavila tri puta u sedmim susretima. U prvom krugu pobijedili su Montreal, u finalu Istočne konferencije slavili su protiv Tampa Bay i sada protiv Vancouvera, koji je imao priliku osvojiti prvi Stanley Cup.

Komentara 7

DO
downunder
12:40 16.06.2011.

E ovo je vijest. Neredi u svijetu i to zbog utakmice a da ih nisu izazvali ni Srbi ni Hrvati!

OB
-obrisani-
12:50 16.06.2011.

too pali proklete hadezeovce

EH
Ecce homo
12:21 16.06.2011.

A mi smo divljaci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije