Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radijska osoba godine - Dalibor Petko

Već mi je otpao listić s nagrade, Ružu ću dati mami da je čuva

Dalibor Petko
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.03.2016.
u 14:09

Voditelj Narodnog radija do sada nije osvojio ništa, samo četku na nagradnoj igri, kaže kako je ovo dokaz da se radom sve može postići

Jedan od favorita u ovogodišnjem izboru za Večernjakovu ružu bio je Dalibor Petko. Popularni voditelj Narodnog radija, ali i In magazina dobio je svoju prvu Ružu u kategoriji radijske osobe godine.

– Super je osjećaj držati ružu. Znam da zvuči kao floskula, ali uspjeh je dobiti i nominaciju, a kamoli nagradu. Mislim da smo svi večeras imali podjednake šanse jer smo različiti u svojim poslovima. Svi smo radijski voditelji, ali radimo drugačije vrste emisija. Očekivanja su bila kao kod svih. Kad su me prozvali, pomislio sam – jesam li ja sad to dobro čuo? Trebalo mi je nekoliko sekundi da se priberem i odem na pozornicu. Stvarno sam presretan. Ovo mi je prva nagrada u životu, dosad sam osvojio samo četku za ribanje na nagradnoj igri.

Gdje ćete čuvati Ružu?

– Još uvijek dvojim jer se bojim, ako mi ostane kod kuće, da bi se mogla razbiti. Malo sam nespretan pa bi moglo svašta biti. Evo, večeras mi je s nje već otpao jedan list, koji sam spremio u džep pa moram zvati autora statue Ivicu Propadala da mi ga vrati nazad. Mislim da ću je ipak držati kod mame.

Na dodjeli ste rekli kako ste ponosni na svoje roditelje koji su vam sve omogućili. Došli ste iz malog mjesta i postali najpopularniji radijski voditelj u državi?

– Mislim da je ovo dokaz kako se radom i voljom može puno postići. Krenuo sam od lokalnih novina, a danas imam 38 godina i dobio sam Večernjakovu ružu. Ovo je vrhunac moje dosadašnje karijere. A ne bih došao do toga da roditelji nisu vjerovali u mene i puno mi toga omogućili.

Slijedi li iduće godine Ruža za TV osobu godine, s obzirom na to da vodite i In magazin na Novoj TV?

– Što se TV Ruže tiče, bilo bi mi drago dobiti je jer i u In magazinu, baš kao i na Narodnom radiju, radim s divnom ekipom. I ova moja radijska Ruža pripada i mojim suradnicima.

>> Zagrebački HNK ‘pucao’ je po šavovima 

>> VEČERNJAKOVA RUŽA 2015 Mia zasuzila, Šprajc se rukovao sa svima, Navojec poslao posebnog izaslanika

Komentara 3

SE
sestrićna
21:29 20.03.2016.

jedan od većih ronilaca u hrvata..

LA
LANA555
17:06 20.03.2016.

Kaj se jos nije ozenio ? Kaj nema ni curu ? Ok lijepo nek da mami.

GR
grodar
15:28 20.03.2016.

A ruznog covjeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije