Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA 2016.

Petra Dugandžić: Zavoljela sam se i u većem broju odjeće, ali nije bilo lako

Petra Dugandžić
Foto: Dražen Kokorić
1/3
21.02.2017.
u 19:10

Zvijezda 'Zlatnih dvora' nominirana je za ulogu Kate zbog koje se morala udebljati da postane prava punašna slavonska snaša

Zagrebačku glumicu Petru Dugandžić gledamo u ulozi snaše Kate u seriji “Zlatni dvori” kojom je mnoge oduševila, a zbog postignuća dobila je i nominaciju za glumačko ostvarenje godine Večernjakove ruže.

Jeste li očekivali ovo priznanje?

Priželjkivala sam nominaciju, no kako se u životu trudim ne planirati, vijest o nominaciji i te kako me iznenadila i dirnula. Biti među najboljih pet i naći se među takvim imenima zasigurno je moj vrhunac. Zbog publike postojimo, za nju stvaramo. Nagrada publike bila bi potvrda ne samo uloženog truda, nego i moje svrhe.

Svi vas hvale u ulozi Slavonke Kate, od fizičkog izgleda, glume, odličnog slavonskog naglaska... je li vam prirastao srcu taj način govora?

Dok radim, ni trenutka ne govorim svojim naglaskom, a i privatno se ponekad zateknem kako govorim kao Kata.

Prirodno je da se teško rješavam lika, živim s Katom osam mjeseci, a i beskrajno me zabavlja.

Što ste sve spremni učiniti zbog uloge koju tumačite? Mnoge svjetske glumice podvrgnule su se ekstremnim transformacijama.

Ne znam, strastveno živim svoj posao i teško mi je istaknuti ekstreme. Možda bi mi bilo teško potpuno se odreći kose, ali vjerujem da bih i to brzo prihvatila ako bi me uloga dovoljno dirnula.

Ipak, mišljenja sam da se mnoge glumice ne bi, poput vas, usudile nabaciti koji kilogram za ulogu?

Tu se slažem s vama, trebalo je puno hrabrosti. Teško je bilo prvi se put vidjeti na ekranu, trebalo je osam mjeseci živjeti u takvom tijelu. S druge strane, vrlo me brzo ispunio osjećaj slobode, potpune opuštenosti, bez odricanja, samokritike i frustracija, zavoljela sam se i u većem konfekcijskom broju.

Na kraju napornog dana, što vam je najvažnije kada dođete među svoja četiri zida?

Zagrliti dragog i pomaziti psa.

Koga planirate povesti na svečanu dodjelu nagrade Večernjakova ruža 31. ožujka u HNK?

Svakako supruga.

>>Aleksandar Cvjetković: O likovima koje glumim ne razmišljam kao o negativcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije