Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komemoracija

Obilježena 21. godišnjica obrane Komletinaca

Vukovar Otac i sin (1)
Branimir Bradarić
04.12.2012.
u 14:10

Tim su povodom rodbina poginulih i izaslanstva braniteljskih udruga i suborci položila cvijeće i zapalila svijeće podno spomenika u središtu Komletinaca

Pokraj spomenika poginulim braniteljima u središtu Komletinaca održana je u utorak komemoracija u sjećanje na 21. godišnjicu hrabre obrane Komletinaca koji su tada bili napadnuti s više strana tenkovima i pješaštvom, ali su neprijatelja branitelji odbili i više nikada nisu napadali ovo mjesto nadomak Otoku pokraj Vinkovaca.

Toga je dana poginulo 11 hrvatskih branitelja, a na bosutskoj bojišnici kod Komletinaca za sve vrijeme obrane poginula su 44 branitelja i to pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade, MUP-a, postrojba HOS-a te dva civila koja su bila među braniteljima.

Tim su povodom rodbina poginulih i izaslanstva braniteljskih udruga i suborci položila cvijeće i zapalila svijeće podno spomenika u središtu Komletinaca, a rodbina poginulih položila je cvijeće i na mjestima izvan Komletinaca gdje su poginuli. Potom je u komletinačkoj crkvi bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije služena misa zadušnica za sve poginule i nestale branitelje. Obljetnicu obrane Komletinaca, ali i pogibiju branitelja, već godinama zajednički organizira Grad Otok i Bjelovarsko-bilogorska županija.

>>Obilježena obljetnica stradanja 11 hrvatskih branitelja na Papuku

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije