Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na niskim granama

Odnos Dinama i Hajduka nikad nije bio napetiji

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
26.03.2014.
u 08:00

U kolovozu 2011. Maleš je, nakon što u derbiju protiv Splita Bruno Marić nije dosudio jedanaesterac za Hajduk, zaprijetio istupanjem iz lige

Otvoren je rat između Dinama i Hajduka, bjesni kao nikada. Nekoć su ta dva kluba bili članovi velike četvorke YU lige, pa su bili i dva kluba bratska, pa veliki rivali... U doba vladavine Franje Tuđmana, u doba “croatizacije” Dinama, devedesetih, bilo je grozno. Tada je policija bacala na desetke suzavaca ne bi li spriječila nerede, tadašnji predsjednik Zlatko Canjuga bio je omražen kod svih pristaša Hajduka. Ali, taj bunt, u kojem je bilo svega, bio je bunt protiv politike, protiv Tuđmanove volje da Croatia bude najbolja. Ovo sada je ipak puno gore, odnosi Hajduka i Dinama su na najnižim granama, na relaciji Maksimir - Poljud nema kontakta. Osim “bliskog”, kakav se zbio u svečanoj loži u subotu između Zdravka Mamića i Ive Bege...

Svaguši zabrana u ložu

Već smo imali spremnu tradicionalnu rečenicu “Gospodo, spustite tenzije”, a onda smo malo krenuli po bližoj povijesti. I shvatili da tu mira nema, da će ga teško biti. Možemo pledirati da se spuste tenzije, jer još ima onih koji žele nogomet, koji bi da se priča o loptanju. Ali, teško će ići, tek kada se oni koji vode Hajduk i Dinamo otrijezne, kada se pogledaju u ogledalo, mogli bismo se nadati boljitku. Ne priča se o Igoru Tudoru i Zoranu Mamiću, o Duji Čopu i Mariju Maloči. Mamić je lice s naslovnice, Bego je heroj, Svetina priča svoje, Pavasović svoje...

Dakle, uvijek je s jedne strane Zdravko Mamić, a s druge Hajdukovi predsjednici, od Hrvoja Maleša, preko Joška Svaguše i Mate Peroša pa do Branka Grgića.

U kolovozu 2011. Maleš je, nakon što u derbiju protiv Splita Bruno Marić nije dosudio jedanaesterac za Hajduk, zaprijetio istupanjem iz lige.

- Iza svega stoji Mamić, jer nam se osvećuje za Šimunića - govorio je Maleš.

Godinu i pol prije Svaguša je imao šou u Hajdukovoj loži, unio se Mamiću u lice, prijetio mu prstom. Reagirao je Mamićev brat Zoran, predložio je ono što je danas Hajduk napravio Zdravku:

- Možda ćemo mu zabraniti i ulazak u svečanu ložu u Maksimiru!

U veljači 2009. Peroš je odgovarao na Mamićeve objede nakon što je Hajduk pobijedio Dinamo.

- Svjedoci smo niza objeda koje je Zdravko Mamić izrekao o spektaklu koji je napravila Torcida. Takvi istupi Zdravka i Zorana Mamića ne vode ničemu dobrome, ne znam zašto to rade, ali vode prema tome da u hrvatskom narodu radimo razdor. Poštujemo i prave BBB-ovce i Dinamo kao instituciju, ali nećemo dopustiti napade na Hajduk - jadao se Peroš.

Slomit će zube na Hajduku

Čak i u vrijeme Grgića, kada su odnosi bili na kakvoj-takvoj razini, bilo je iskakanja. Mamić je u jednom od svojih sto i više monologa opet opleo o “venecijancima”.

- Dosta mi je više Mamića i onih njegovih kokošara koji pokušavaju razjediniti Hajduk i neka nas ostavi na miru, jer puno je njih slomilo zube na Hajduku i Dalmaciji, pa će i on! Mamić definitivno nije normalan čovjek i hitno mu treba stručna pomoć. Najbolje bi bilo osnovati zakladu za pomoć Zdravku Mamiću - pričao je Grgić.

O odnosu Mamića i Igora Štimca, dok je on bio u Hajduku, nećemo ni govoriti. Ali, nikada nije bilo kao sada.

>> Boban: Hulja me zove urotnikom, nema mjesta i za Mamića i za mene u nogometu
>> 'Žao mi je zbog svih ljudi koji su taoci jednog čovjeka, izrazitog negativca'

Komentara 32

IN
Ineboimorejeplavo
09:37 26.03.2014.

Hajdug je u ratu sa svima, to nije klub to su kme kme kmečala koje je brbljić doveo do samog dna. Svi preziru hajdug jel to šta govori

IN
Ineboimorejeplavo
09:41 26.03.2014.

Hajdug je najveće zlo hrvatskog sporta.

IN
Ineboimorejeplavo
09:45 26.03.2014.

Šupraha vs brbljić 12:3, ha ha ha jajduče i dalmacija te otpisala, ostali ste sami ko pusti otok u oceanu, ovo van je početak kraja, šta ste sijali to će te vadit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije