Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CILJ ISPUNJEN

Dinamo veličanstvenom predstavom izborio ulazak u Ligu prvaka!

Zoran Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/14
25.08.2015.
u 22:33

Pobjeda od 2:1 iz Albanije itekako je potvrđena s ovih 4:1

Dinamo se plasirao u Ligu prvaka po peti put u povijesti! Uvjerljivo i dominantno je pred 16 888 gledatelja svladan albanski prvak Skenderbeu 4:1! Uspjeh je tim veći zato što su modri igrali s igračem manje od 48. minute susreta.

Još u prvom dvoboju vidjelo se da Dinamo ima kvalitetu u odnosu na prvaka Albanije, samo što se nikad ništa ne može isključiti kod Zagrepčana pa su svakakva iznenađenja moguća. S trenerske strane neka su se dogodila, Zoran Mamić se ponovno odlučio na Armina Hodžića ispred Angela Henriqueza, a postavio je u prvih 11 i Antu Ćorića ispred Marka Roga.

Pokazalo se da te rošade ne utječu na kvalitetu, dapače. Odmah Dinamo preuzima inicijativu i postavlja goste u podređen položaj. Brzo se isplatilo jer nakon odličnog prodora Josipa Pivarića po lijevoj strani, Soudani "posprema" glavom loptu u mrežu i od devete minute to je 1:0! No već u desetoj Esquerdinha zabija za 1:1 jer obrana je pogriješila, nastala pomutnja kod odbijenog udarca Berishe i Brazilac nije imao težak posao.

Malo je to dalo krila Skenderbeu, ali Dinamo je brzo pokazao kvalitetu, kombinirao i nakon jedne takve akcije izrodila se prilika za Hodžića. Ćorić dodaje do Soudanija, koji pogađa blok, a visoku loptu iz voleja s 15 metara u 15. minuti mladi Sarajlija posprema u mrežu i to je 2:1! Nakon toga kreće pad gostiju i tu se dodatno moglo vidjeti koliko je hrvatski prvak bolji. Jedini problem je što nisu navikli na toliko strogo suđenje, a Talijan Rocchi bio je strog pa se nije libio davati žute kartone za prigovore ili simuliranje. Goncalo je to dobro osjetio jer nakon dva ne baš opasna prekršaja dobio je dva žuta kartona. U 17. i 48. minuti se to zbilo, ali Dinamo se nije smeo.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nastavak je pokazao da gosti nisu dovoljno fizički spremni, a modrima nije smetalo ništa, tempo ni jaka kiša. Pritiskali su kao da oni imaju dva igrača više, što se isplatilo nakon jednog od brojnih Pjacinih prodora. Izborio je korner, u jednoj gužvi snašao se Taravel i to je bilo 3:1 u 55. minuti - nedostižno! Željeli su gosti zabiti nešto, malo ublažiti poraz, ali nestali su s terena i nizale su se prilika za prilikom.

Iskoristio je jednu od njih Soudani u 80. kad je pobjegao obrani gostiju. Nije imao milosti, zakucao je to u donji desni Shehijev kut. Isto to mogao je i Pinto dvije minute kasnije, ali izabrao je dodavanje Fernandesu, a to je izveo iznimno loše pa je "petarda" izostala.

Zato neće Liga prvaka, kao ni minimalno 15 milijuna eura. Modri su postigli cilj, ništa drugo se neće ni ne mora pamtiti. Sad iz ovog sjajnog pothvata treba izvući što se više može i pokušati stići do europskog proljeća na koje se čeka već 46. sezonu zaredom...

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO - SKENDERBEU 4:1 (Soudani 9', 80' Hodžić 15', Taravel 55'/Esquerdinha 10')

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Machado, Goncalo - Soudani, Ćorić (od 67. Rog), Pjaca (od 77. Fernandes) - Hodžić (od 52. Antolić). Trener: Zoran Mamić.

SKENDERBEU: Shehi - Vangjeli, Radas, Jashanica, Arapi - Progni (od 65. Nimaga), Lillaj, Shkembi, Esquerdinha - Latifi (od 78. Hristov), Berisha (od 58. Olayinka). Trener: Mirel Josa.

>> Uz ovakvu podršku svima u Ligi prvaka možemo pomrsiti račune!

>> Španjolci ušli u povijest, imat će pet klubova u Ligi prvaka!

>> Srna i Eduardo sa Šahtarom do rekorda, Pašalić i Subašić 'ispali' u Europsku ligu

>> Dinamo peti put u Ligi prvaka - ovako je to izgledalo kroz povijest!

>> Dinamo je na zadnjoj stubi do Lige prvaka samo jednom kiksao

Komentara 213

MA
MarkoKosmicki
20:18 25.08.2015.

zar mi nemamo televiziju,ne mi je samo placamo:-) :-) :-) :-)

CR
crocro
20:38 25.08.2015.

Sportsku televiziju treba ukinuti jer očito ne prenosi nogometne utakmice koje najviše zanimaju Hrvatsku javnost. Ono što najmanje zanima Hrvatsku javnost to se prenosi ili reprizira ili se prenose vijesti iz "regiona". Taj kanal sportske televizije nema nikakvog smisla, neka provedu anketu među gledateljima i neka se pripreme što o njemu misle Hrvatski građani. Što može više zanimati gledatelje od utakmica Hrvatske nogometne vrste ili Hrvatskih klubova kada nastupaju u europskim takmičenjima. Naša TV očito ne može pratiti potrebe i želje najveće većine Hrvatske javnosti.

BI
billynik
20:16 25.08.2015.

Ima li negdje prijenos kad Yutel to ne prenosi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije