Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftino i lako

Evo kako možete vježbati i bez odlaska u teretanu

vježbanje
Foto: Thinkstock
17.04.2014.
u 14:01

Ne trebate ići u teretanu zbog vježbanja. Evo kako možete vježbati i dovesti se u formu...

Nekima je odlazak u teretanu ili neki fitness centar zadnja stavr na koju bi se odlučili za održavanje kondicije.

Ako ni vi niste ljubitelj, evo nekoliko prijedloga kako se možete kretati, baviti sportom i živjeti zdravo.

1. Šetajte

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Pixsell

Šetnja je oblik kretanja za oje zaista ne možete naći izgovor. Umjesto da idete do susjede autom, prošetajte. S dolaskom ljepšeg vremena šetnja će vam se činiti kao odličan izbor, posebice ako pritom imate društvo. I 20 minuta šetnje bolje je nego nego nikakvo vježbanje.

2. Plivajte

Ako imate sreće da vam bazeni nisu daleko, iskoristite to. Plivanje je jedno od najzahvalnijih sportskih aktivnosti jer pokreće sve mišiće u tijelu.Već nakon dva, tri treninga osjećat ćete se puno bolje.

3. Vježbajte kod kuće

Neodostatak vremena najčešći je izgovor za izbjegavanje vježbanja. Ako vas stišću obveze i ne možete si priuštiti "gubitak" vremena na odlazak u neki sportski centar, kupite uže za preskakanje i vježbajte kod kuće. Preskakanje užeta odlična je vježba za sagorjevanje kalorija. Ako imate djecu, udružite se s njima i ovo može biti vrlo zabavan i koristan dio dana u vašoj obitelji. I ne brinite, dovoljno je i 10 m inuta vježbe na dan. Za to ćete lako naći vremena ako zaista imate motivaciju i želju.

4. Trčanje

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Trčanje je odličan izbor. Potrebne su vam samo dobre tenisice i dobra volja. Dogovorite se s prijateljicom i krenite zajedno. Tako ćete motivirati jedna drugi,a li i skoristiti vrijeme i podijeliti neki trač.

5. Bicikliranje

Ako imate bicikl koji vam stoji i čeka "neke bolje dane" vrijeme da ga pripremite za vožnju. Proljeće je stiglo, a svaki sunčan dan iskoristite za laganu vožnju biciklom. AKo imate kakv park u blizini ili s emožete uputiti u prirodu, nemojte odgađati.

6. Plesanje

Foto: Instagram

Foto: Pixsell

Ples je aerobna aktivnost koja je sve popularnija među svim dobnim skupinama. Osim što je dokazano da glazba pozitivno utječe na psihološko zdravlje, vidjet će se promjene i na tijelu. Plesne radionice i studiji privlače sve više ljudi, budite i vi među njima.

>>Vježbe za grudi: Dovoljno je 5 minuta na dan za bujno i čvrsto poprsje

>>Vježba u 3 koraka da zategnete listove i gležnjeve

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije