Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskrinkavanje

Hoće li seks uzrokovati infarkt? Ako ste nevjerni, imate razloga za brigu

SEks
Foto: Shutterstock
13.10.2015.
u 07:00

Ako je suditi po rezultatima istraživanja objavljenima u časopisu Journal of American College of Cardiology, nemate razloga za brigu.

Znate one scene s filmskog platna kada muškarca za vrijeme seksa "stisne" srčani udar?

Ako je suditi po rezultatima istraživanja objavljenima u časopisu Journal of American College of Cardiology, nemate razloga za brigu.

Njemački znanstvenici pratili su više od 500 osoba koje su preživjele srčani udar i otkrili da seksualni odnos ne povećava vjerojatnost za srčani udar ništa više nego bi je povećalo uobičajeno penjanje po stepenicama ili šetnja. Samo 0,7 posto ispitanika upustilo se u seksualne odnose prije nego su pretrpjeli infarkt. 

Ipak, ako ste nevjerni, možda imate više razloga za zabrinutost. Istraživanje iz 2012. godine, objavljeno u časopisu Journal of Sexual Medicine, pokazalo je da će muškarci češće doživjeti smrtonosni srčani udar prilikom seksa s ljubavnicom. Pojašnjava se to teorijom da se za vrijeme seksa s novom partnericom kod muškarca otpušta više adrenalina što stavlja veći pritisak na srce, tvrdi liječnik Marko Knapton iz British Heart Foundation.

"To možemo usporediti s uzbuđenjem pri gledanju nogometne utakmice zbog kojih se evidentira veći broj poziva hitnoj službi zbog srčanih problema, dodaje. 

>>10 ranih simptoma koji će otkriti da imate problema sa srcem

Komentara 3

MM
mmedeni
07:43 14.10.2015.

ma nece stat srce od seksa

Avatar varešak
varešak
12:07 14.10.2015.

Uh koja glupost,kakve veze ima sex,sa vjerom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije