Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevolje u spavaćoj sobi

Otkrili zašto žene ne doživljavaju vrhunac za vrijeme seksa

Joga, vježbanje
Thinkstock
27.02.2024.
u 09:01

Čini se kako žene imaju veliki problem u spavaćoj sobi, a razlozi su različiti

Istraživanje je pokazalo kako samo 25 posto žena koje imaju redovite seksualne odnose dožive orgazam. Također, otkriven je i razlog ovakvom stanju, a on leži u prevelikom razmišljanju. 

Ispitano je 7 000 žena i 1 000 muškaraca u 2018. godini, a istraživanje je vodio finski sociolog i seksolog Osmo Kontula. Otkrio je kako su žene za vrijeme seksa preopterećene i ne mogu se opustiti u potpunosti. 

Drugi razlozi su nisko samopouzdanje, posljedice korištenja lijekova, nekompatibilnost s partnerom u seksu te nedovoljna stimulacija klitorisa. 

Terapeutkinja za seks Vanessa Marin rekla je za Insider što bi trebalo napraviti. "Fokusirajte se na disanje, možda će pomoći i meditacija, možda i zamišljanje ili pak joga i istezanje. Samo pet minuta bez elektroničkih uređaja je dovoljno kako bi se rasteretile misli."

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 5

ZI
zidov
20:36 12.11.2019.

serete bez veze

JM
ja-ma
22:26 12.11.2019.

Razlog je što treba trajati bar 10 minuta uključujući predigru,a kod većine muških prosjek je 2 minute ako žena odradi i predigru ponekad ni ne uđe. :p

MO
montello
09:10 25.03.2024.

nema strasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije